Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόριος Στάμκος: "Δεν αποδέχομαι τον όρο Μακεδονία!"

Δεν αποδέχομαι το συμβιβασμό με μια λύση η οποία θα έχει δυσάρεστες συνέπειες ίσως και στο μακρινό μέλλον, επειδή η Αμερική θέλει να κατοχυρώσει τα συμφέροντά της στα Βαλκάνια. Δεν συμφωνώ με τη χρήση του όρου Μακεδονία. Ούτε Άνω, ούτε Βόρεια, ούτε Νέα, ούτε Σλαβομακεδονία. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις.


Σεβόμαστε την ιστορία των προγόνων μας και θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε την ταυτότητά μας, με κάθε μέσο. Αν δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό οι βόρειοι γείτονές μας, οι οποίοι έζησαν τα τελευταία 70 χρόνια με το μύθο που κατασκεύασαν μόνοι τους, τότε είναι προτιμότερο να μην δοθεί λύση και το θέμα να μείνει μετέωρο.

Όσο αφορά τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η κυβέρνηση πριν την τελική συμφωνία, θεωρώ ότι θα πρέπει αφενός να αφουγκραστεί τη βούληση του ελληνικού λαού και αφετέρου να ταχθεί με την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών της 13ης Απριλίου του 1992 περί αναγνώρισης ανεξάρτητου κράτους των Σκοπίων μόνον αν δεν υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία του.

Γρηγόριος Σ. Στάμκος

Δήμαρχος Πέλλας

Γιαννιτσά 17/01/2018

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *