Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018

Χρήστος Μπάτσης: "Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να δείξουμε όλοι, την δέουσα σοβαρότητα"

".. Καλησπέρα, καλώς ήρθατε σε έναν ακόμη ετήσιο χορό που διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Προμάχων.
Καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο, στα παιδιά του Μορφωτικού καθώς και στα παιδιά του ΑΣ Πρόμαχοι.

Όπως γνωρίζετε, οι μέρες που ζούμε είναι ιστορικές γιατί υπάρχει μεγάλο ζήτημα με την ονομασία των Σκοπίων, μια ονομασία που έρχεται σε αντίθεση με αυτονόητα πράγματα που μάθαμε από τους παππούδες, τους γονείς και το σχολείο μας. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να ορθώσουμε το ανάστημα μας σε οποιονδήποτε τολμήσει και αμφισβητήσει ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική. Ιστορία 2700 χρόνων δεν παραχωρείται σε κανέναν. Δεν θα μας υποδείξει κανείς πώς θα λεγόμαστε, από όταν γεννηθήκαμε γνωρίζουμε πολύ καλά πού ζούμε γεωγραφικά και τί γλώσσα μιλάμε. Εκπτώσεις δεν πρέπει να γίνουν σε κανέναν.

Εμείς στον ΜΣ αυτές τις αξίες που μάθαμε, αυτές μεταφέρουμε στα παιδιά σας, τα οποία και μας εμπιστεύεστε. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να δείξουμε όλοι, την δέουσα σοβαρότητα. Δεν χρειάζεται κανείς να κάνει πολιτική με ένα θέμα εθνικό. Χρειάζεται ενότητα και ομοψυχία. Όποιος έχει κρίση ταυτότητας, τα πράγματα είναι απλά. Οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα. Ας πάει όπου νιώθει ότι θα είναι καλύτερα. Αυτήν την περίοδο διεξάγεται από την ΠΟΠΣΜ, της οποίας είμαστε ιδρυτικά μέλη, μια ψηφοφορία. Είναι μια πολύ απλή διαδικασία, μπαίνετε στο onomasia.gr και εκεί συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και ψηφίζετε για το αυτονόητο ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική και δεν επιθυμείτε να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Προσωπικά ας συνεχίσουν να λέγονται Σκόπια, Βαρνταρτσκα, Δεξιά Αλβανία, Αριστερή Βουλγαρία ή όπως αλλιώς, αλλά τον όρο Μακεδονία δεν τον δέχομαι.

Τώρα ας κάνουμε μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε με τις δράσεις του Μ Σ Προμάχων.
Διοργανώσαμε το καλοκαίρι το 19ο Πολιτιστικό Αντάμωμα και φέτος πάμε για το 20ο το οποίο θα είναι και επετειακό, διοργανώσαμε την 7η Σούρβα με την βοήθεια των κατοίκων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κτηνοτρόφους, στους επαγγελματίες και γενικά σε όλους όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, επωνύμους και ανώνυμους.

Συνεχίζονται επίσης και τα μαθήματα πλεκτικής στα γραφεία του συλλόγου. Ο σύλλογος ανακαινίστηκε , δημιουργήσαμε έναν χώρο λειτουργικό, καθαρό, άνετο και παραδοσιακό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Μητσάνη Χρήστο, Ορμάνη Γιώργο, Ορμάνη Πέτρο, Τσαμπούρη Γεώργιο και τον Χρήστο Νάνο για την βοήθειά τους στις εργασίες. Τώρα όπως καταλαβαίνετε, για να φτάσεις να διοργανώνεις επί 20 χρόνια τέτοιες εκδηλώσεις, χρειάζεται να υπάρχει πάθος, ζήλος, ανιδιοτέλεια και μεράκι . Καλό θα ήτανε να πλαισιωθούμε από κάποιους νέους, στους οποίους θα μεταδώσουμε όλα αυτά τα ιδανικά, έτσι ώστε αυτοί με την νεανικότητα τους και την ορμή τους, να διατηρήσουν και να ανεβάσουν τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Απόψε θα παρουσιάσουμε 6 από τα 10 τμήματα που διαθέτει ο σύλλογος, σε χορούς από όλη την Ελλάδα.

Κάτι τελευταίο, εμείς οι μεγαλύτεροι θα πρέπει σε κάποια παιδιά τα οποία δεν γνωρίζουν τι λένε κάποια τραγούδια, αλλά τα χορεύουνε, να τα ενημερώσουμε για να μάθουν ακριβώς και σε πλήρη μετάφραση τους στίχους αυτών των τραγουδιών. Στον ΜΣ Προμάχων υπάρχουν φυλλάδια που τυπώθηκαν από την ΠΟΠΣΜ και αποτυπώνουν σε πλήρη μετάφραση όλα αυτά τα προπαγανδιστικά τραγούδια και σκοπούς.
Σας ευχαριστούμε, καλή διασκέδαση.."

Ομιλία του προέδρου του Μ.Χ.Σ. Προμάχων στον Ετήσιο χορό του Συλλόγου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *