Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου για το πρόγραμμα νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ. ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ .


Συνάντηση με τους Δημάρχους 203 Δήμων πραγματοποίησε την Πέμπτη 4/1/2018 στο Υπουργείο Εργασίας, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, προκειμένου να τους ενημερώσει για το πρόγραμμα επιδότησης από εθνικούς πόρους της ίδρυσης και λειτουργίας νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Χατζηγιαννίδη Γεώργιο.

Συγκεκριμένα, μετά από εξέταση των στοιχείων του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής με οικογενειακή ζωή» του προηγούμενου έτους, διαπιστώθηκε ότι στους δήμους αυτούς υπάρχει σημαντική απόκλιση μεταξύ των διαθέσιμων θέσεων φροντίδας βρεφών και νηπίων σε βρεφικούς, νηπιακούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα vouchers που χορηγήθηκαν στις μητέρες.

«Για το λόγο αυτόν και με δεδομένο ότι η φροντίδα των παιδιών προσχολικής ηλικίας είναι βασική υποχρέωση της Πολιτείας», το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνει ότι οι δήμοι αυτοί επιλέχθηκαν να επιδοτηθούν για την αναμόρφωση-ανακαίνιση και προσαρμογή στις νόμιμες προϋποθέσεις υφιστάμενων κτιρίων, ιδιόκτητων ή μισθωμένων, καθώς και για την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού προς λειτουργία νέων μονάδων φροντίδας βρεφών ή/και νηπίων, (ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε Δήμου), προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία τους από την επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, οι επιδοτήσεις λειτουργίας νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών θα δοθούν ανάλογα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες σε κάθε δήμο και με στόχο την κάλυψη της απόκλισης που παρατηρείται στη φροντίδα των παιδιών.

Φορέας διαχείρισης είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), η οποία θα εκδώσει πρόσκληση ενδιαφέροντος, στη συνέχεια απαιτείται μία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και στα τέλη Μαΐου θα υπάρξει ο πλήρης φάκελος και η δημοπράτηση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *