Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Επιχειρηματικές δράσεις για το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου»

Στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου» στόχος μας είναι να παρέχουμε στους μαθητές μας μια ολοκληρωμένη, πολύπλευρη, σύγχρονη εκπαίδευση δίνοντάς τους όλα εκείνα τα εφόδια που θα τους κάνουν μετέπειτα όχι μόνο επιτυχημένους επαγγελματίες αλλά και κοινωνικά δραστήριους και ευαισθητοποιημένους πολίτες. 
 
Με τη συμμετοχή μας στο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece δημιουργήθηκε μια μαθητική επιχείρηση με τίτλο «Το γλυκό μανιτάρι της χαρτοπαίχτρας» και με αντικείμενο τα μανιτάρια και ιδιαίτερα την τρούφα, τα τρουφάκια και το θέατρο. Μέσα απ’ αυτήν την επιχειρηματική ενασχόληση τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους, καλλιεργούν δεξιότητες, αποκτούν περαιτέρω γνώσεις και κυρίως αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων για μια επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης οι μαθητές μας καλλιεργούν στο χώρο του σχολείου μανιτάρια πλευρώτους μαθαίνοντας βιωματικά μια νέα καλλιέργεια με την οποία μπορούν να ασχοληθούν και επαγγελματικά στο μέλλον.




Προκειμένου να διευρύνουν τις γνώσεις τους και στην καλλιέργεια της τρούφας επισκέφθηκαν στις 6/3 την μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας τρούφας «Δρυάς» στην Βέροια όπου οι υπεύθυνοι έκαναν μια λεπτομερέστατη παρουσίαση των ιδιοτήτων της τρούφας και της καλλιέργειάς της.




Στις 9/3 ο μετεωρολόγος της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Καίσαρης Λεωνίδας ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόσκλησή μας και ανέπτυξε το θέμα «Μετεωρολογία και Γεωργία» προσφέροντας στους μελλοντικούς καλλιεργητές πολύτιμες γνώσεις.



Στις 16 Μαρτίου σηκώνει αυλαία και η θεατρική επιχείρηση των παιδιών με την «Χαρτοπαίχτρα» του Δημήτρη Ψαθά που έρχεται για να χαρίσει άφθονο γέλιο στο κοινό και να ενισχύσει με τα έσοδά της ευπαθείς ομάδες και φορείς που το έχουν ανάγκη. Σας περιμένουμε όλους!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *