Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ανανέωση της ελπίδας των ροδακινοπαραγωγών οι δεσμεύσεις του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου

Γιάννης Σηφάκης : Ανανέωση της ελπίδας των ροδακινοπαραγωγών οι δεσμεύσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου για εισοδηματική ενίσχυση και αποζημίωση από βροχοπτώσεις στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας

Σημαντικές συναντήσεις του βουλευτή για το θέμα της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ»

Αναρτήθηκαν οι πίνακες των πρώτων 450 επιλαχόντων νέων αγροτών και την επόμενη βδομάδα η καταβολή της προκαταβολής τους.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την ένταξη στο πρόγραμμα όλων των επιλαχόντων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου διαβεβαίωσε κατηγορηματικά τους παριστάμενους εκπροσώπους των ροδακινοπαραγωγών ότι θα δοθεί εισοδηματική ενίσχυση στο επιτραπέζιο ροδάκινο και το νεκταρίνι λόγω απώλειας εισοδήματος με τις εμπορικές τιμές το 2017 να κινούνται πολύ κάτω του κόστους παραγωγής.

Ακόμη επισήμανε ότι το ζήτημα της αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 έχει πάρει τον δρόμο του.

Ο Υπουργός ανταποκρίνεται με αυτό τον τρόπο στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου των Περιφερειακών Ενοτήτων που παράγουν ροδάκινα στην Βόρεια Ελλάδα αναγνωρίζοντας την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει.

Το πρόβλημα, βέβαια, είναι σαφώς διαρθρωτικό και απαιτείται η συντονισμένη προσπάθεια των αγροτών για την εξασφάλιση οργάνωσης, συγκέντρωσης, τυποποίησης, εμπορικών συμπράξεων και εξασφάλισης ποιοτικών αγορών που θα κατευθύνονται στις ποιοτικές αγορές.

Μέχρι όμως να επιτευχθεί ο στόχος αυτός απαιτείται η στήριξη των ροδακινοπαραγωγών που πρέπει να συνοδεύεται όμως από συγκεκριμένες δεσμεύσεις και των ιδίων ότι θα κινηθούν προς την κατεύθυνση λύσης του διαρθρωτικού προβλήματος.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι όσον αφορά την ζημιά από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 ελέγχονται τα στοιχεία της ζημιάς που παρεδόθησαν στο Υπουργείο από την Διεπαγγελματική Πυρηνοκάρπων και θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Αναρτήθηκε την 29/03/2017 ο πίνακας 450 επιλαχόντων νέων αγροτών στην Κεντρική Μακεδονία και η πληρωμή της προκαταβολής θα γίνει πριν το Πάσχα.

Για τους υπόλοιπους επιλαχόντες ( περί τους 700) θα ανακοινωθεί ο τρόπος και ο χρόνος που θα υλοποιηθεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι και αυτοί θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης για την ένταξη των νέων στην αγροτική παραγωγή, πιστεύοντας ότι θα χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που υπάρχουν για να ακολουθήσουν σύγχρονους και επιστημονικούς τρόπους καλλιέργειας και διάθεσης των προϊόντων, είναι σαφής και μετρήσιμος.

Στο περιθώριο των εργασιών του Αναπτυξιακού συνεδρίου ο βουλευτής προώθησε το θέμα 1200 αγροτών με την ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» με συσκέψεις στο υψηλότερο επίπεδο. Το προσεχές διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση των πληγέντων αγροτών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *