Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Σημαντικές επαφές και συναντήσεις του Δημάρχου Αλμωπίας στην Αθήνα

- Δρομολογήθηκε η εκπόνηση μελέτης για το Νηπιαγωγείο Προμάχων και η προμήθεια αίθουσας και εξοπλισμού για το Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου
- Προωθήθηκε η υλοποίηση έργου για την αισθητική αναβάθμιση της Τ.Κ. Λουτρακίου (611.000 ευρώ)
- Στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τους απλήρωτους εργαζόμενους των Λουτρών
- Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για παραχώρηση στρατιωτικών κτιρίων
- Παρουσίαση της πρότασης για σύνδεση Λουτρών Πόζαρ – Χιονοδρομικού στο Μουσείο Ακρόπολης.

Σημαντικές επαφές και συναντήσεις πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος στην Αθήνα, όπου είχε την ευκαιρία να προωθήσει ζητήματα του Δήμου μας.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε.) κ. Βασίλη Καραγιάννη, με τη συνεργασία της Βουλευτή κ. Θεοδώρας Τζάκρη. Έτσι, δρομολογείται η εκπόνηση της μελέτης του 2/θέσιου Νηπιαγωγείου Προμάχων, για να λυθεί ένα σοβαρό πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας του χωριού, καθώς το σημερινό κτίριο παρουσιάζει σοβαρές δυσλειτουργίες λόγω παλαιότητας. Επίσης, δρομολογείται η προμήθεια προκατασκευασμένης αίθουσας και εξοπλισμού για το 4/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, καθώς στην πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου στο σχολείο υπήρξε σχετικό αίτημα ώστε να στεγαστεί το μάθημα της πληροφορικής.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος μαζί με τη Βουλευτή συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη, για την προώθηση υλοποίησης του έργου που αφορά στην αισθητική αναβάθμιση της Τ.Κ. Λουτρακίου, προϋπολογισμού 611.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, πρόκειται για ένα χωριό με μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω των ιαματικών πηγών των Λουτρών Πόζαρ και χρειάζεται παρεμβάσεις που θα του δώσουν έναν χαρακτήρα παραδοσιακό. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός δικτύου λιθόστρωτων δρόμων (καλντερίμια), συνολικού εμβαδού 2.800 τ.μ. με χρήση γρανιτικού κυβόλιθου μετά των φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες LED που θα ξεκινά από τον κεντρικό δρόμο Λουτρακίου - Λουτρών και θα κατευθύνεται προς το κέντρο του οικισμού (εκκλησία και δημοτικό σχολείο), που ενισχύει τον παραδοσιακό πετρόχτιστο χαρακτήρα του Λουτρακίου και την τουριστική του εικόνα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια και τοποθέτηση σε μήκος δρόμου 300 μέτρων 34 ιστών ηλεκτροφωτισμού (ύψους 3,5 μ) με φωτιστικά σώματα οροφής από αλουμίνιο με ηλεκτρονικό λαμπτήρα LED (LED 27-30 W). Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων θα παροχετευτεί από παράπλευρη οδό, μήκους 500 μέτρων περίπου, στην οποία προβλέπεται από το έργο η αποκατάσταση της υφιστάμενης ασφάλτου με νέα άσφαλτο. Επίσης στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται η φωταγώγηση μέρους του επαρχιακού δρόμου Λουτρακίου - Λουτρών σε μήκος 1.100 μέτρων. Κατά τη συνάντηση, παραδόθηκαν στον κ. Πουλάκη η Τεχνική Μελέτη, το Τεχνικό Δελτίο Έργου και ο Προϋπολογισμός, ενώ ο Γενικός Γραμματέας αναγνώρισε την συμβολή του έργου, καθώς και το γεγονός ότι εμφανίζει μελετητική ωριμότητα και δεσμεύθηκε να προωθήσει πρόταση για την χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΑΑΝ.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την υπόθεση της πληρωμής των εργαζομένων του Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ και άλλες υποθέσεις που αφορούν ζητήματα του Δήμου Αλμωπίας, ενώ ο Δήμαρχος βρέθηκε και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συζήτησε σημαντικά θέματα όπως η παραχώρηση στρατιωτικών κτιρίων για χρήση από το Δήμο (Λέσχη Αξιωματικών κ.α.).

Τέλος, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος των Λουτρών παρουσίασε τη Λουτρόπολη του Πόζαρ στην ημερίδα επενδυτών με θέμα «Αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών» που διοργάνωσε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στο Μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για σύνδεση των Λουτρών Πόζαρ με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμάκτσαλαν. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Υπουργοί Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελος, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Γ.Γ. Τουρισμού κ. Γεώργιος Τζιάλλας κ.α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *