Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Το Shape of Water ήταν ο μεγάλος νικητής στα όσκαρ

Μετά το περσινό χάος που προκλήθηκε με τη λάθος ανακοίνωση για το βραβείο καλύτερης ταινίας, τα φετινά βραβεία όσκαρ κύλησαν απολύτως ομαλά και χωρίς εκπλήξεις. Το Shape of Water ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς με το όσκαρ καλύτερης ταινίας και τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο να παίρνει το αγαλματίδιο για τη σκηνοθεσία του. Η ταινία πήρε συνολικά τέσσερα βραβεία (καλύτερο soundtrack και σχεδιασμός παραγωγής).

Τα όσκαρ για τις ερμηνείες πήγαν στα μεγάλα φαβορί, με τον Γκάρι Όλντμαν να βραβεύεται για το Darkest Hour, τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ για το Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, τον Σαμ Ρόκγουελ (για την ίδια ταινία) να παίρνει το όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου, ενώ το όσκαρ Β΄Γυναικείου ρόλου πήγε στην Allison Janney για το I, Tonya.

To Dunkirk του Κρίστοφερ Νόλαν ακολούθησε σε αριθμό βραβείων με τρία ( sound editing, sound mixing, film editing), ενώ ο Jordan Peele έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος μαύρος που κερδίζει όσκαρ σεναρίου (για το Get Out).

Ιστορική νίκη και για τον James Ivory που στα 90 του έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία νικητής όσκαρ (για το διασκευασμένο σενάριο του Call My By Your Name).

Τέλος, μετά από 13 υποψηφιότητες ο Ρότζερ Ντίκινς πήρε επιτέλους το όσκαρ φωτογραφίας για το Blade Runner 2049.



 

απο το roxx.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *