Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

ΕΦΚΑ: Με την κατώτατη εισφορά η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Με υπουργική απόφαση, που αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, προτίθεται το υπουργείο Εργασίας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της χορήγησης ασφαλιστικής ενημερότητας, που έχει δημιουργηθεί σε πολλούς ασφαλισμένους – μη μισθωτούς του ΕΦΚΑ

Στην απόφαση θα τονίζεται ότι είναι δυνατή η χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας σε οφειλέτες με χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι οποίοι καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές από τον Ιανουάριο του 2017 και μετά. Το δικαίωμα της χορήγησης της ασφαλιστικής ενημερότητας παραμένει, ακόμα και αν οι οφειλέτες καταβάλλουν την ελάχιστη εισφορά.

Στόχος είναι να ξεμπλοκάρει η διαδικασία και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που ανέκυψαν με πολλά λάθη στα ειδοποιητήρια που έχουν ως συνέπεια να ζητείται από ασφαλισμένους να καταβάλλουν υπέρογκες εισφορές. Μέχρι να διορθωθούν τα λάθη, θα παρέχεται το δικαίωμα να καταβληθεί η κατώτατη εισφορά, με συνέπεια να χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα και ο ασφαλισμένος να διατηρεί την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια που ανέκυψαν με τα ειδοποιητήρια ασφάλισης.

Εμπόδια που αναδείχτηκαν κυρίως από την πλευρά των μηχανικών και του ΤΕΕ, αφού διαπιστώθηκε ότι σε ακραίες περιπτώσεις, ασφαλισμένοι καλούνται να καταβάλλουν το 86% του μηνιαίου εισοδήματός τους, ως ασφαλιστικές εισφορές! Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον διοικητή του ΕΦΚΑ και σε εκπροσώπους μηχανικών, γιατρών, φαρμακοποιών, δικηγόρων και συμβολαιογράφων, ο κύριος Θανάσης Μπακαλέξης παραδέχτηκε την ύπαρξη τεχνικού προβλήματος. Οριοθέτησε δε την επίλυσή του όχι νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του συμψηφισμού με βάση τις νέες φορολογικές δηλώσεις και θα προκύψουν τα νέα ποσά ασφαλιστικών εισφορών…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *