Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Εθνικιστικές διαδηλώσεις Σκοπιανών σε επτά χώρες - Έκαψαν ελληνικές σημαίες

Διαδήλωση για τη διατήρηση του υπάρχοντος ονόματος των Σκοπίων με τη συμμετοχή περίπου πέντε χιλιάδων ατόμων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (4/3) στην «πλατεία Μακεδονίας» στην πρωτεύουσα της χώρας, η οποία διοργανώθηκε από εθνικιστική οργάνωση. Αντίστοιχες διαδηλώσεις διοργανώθηκαν από Σκοπιανούς σήμερα και στην Ολλανδία, τη Σουηδία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στην Μελβούρνη της Αυστραλίας οι Σκοπιανοί διαδηλωτές προσπάθησαν να προκαλέσουν τους Έλληνες ομογενείς καίγοντας ελληνικές σημαίες σε δημόσια θέα.

«Απαιτούμε τη διακοπή των διαπραγματεύσεων υπό την ηγεσία του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς και απευθύνουμε έκκληση στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως τη μόνη διεθνή οργάνωση στην οποία τα Σκόπια αποτελούν ισότιμο μέλος με όλες τις χώρες που αναγνωρίζουν το συνταγματικό της όνομα, να τερματιστεί η χρήση της αναφοράς της χώρας με αρχικά και να εκδοθεί ψήφισμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το οποίο θα εγκρίνει και θα εγγυάται τη χρήση του ονόματος ‘Μακεδονία’ από διεθνείς οργανισμούς», δήλωσε η ηθοποιός Kamka Tocinovski, μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

«Απαιτούμε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών που θα επιτρέψουν στους Σκοπιανούς της διασποράς να συμμετέχουν σε αυτές σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας», δήλωσε από την πλευρά του ο ηθοποιός Straso Milosevski, ο οποίος διάβασε μια επιστολή που απευθύνεται στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, και η οποία έφερε τις υπογραφές διακοσίων εξεχόντων προσώπων των Σκοπίων. 



1 comments:

  1. Η Απέλπιδες ενέργειες των ανιστόριτων και ανισόροπων Σλαβοσσκοπιανών και μη επιθυμητών πια ποτέ στην Ελλάδα ..δείχνουν τον πανικό που τους διακατέχει ...εν όψη της απαρχής της διάλυσης του ψευτοκρατιδίου τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *