Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Τζανακόπουλος: Ξεπερνάει τα όρια η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

«Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών χωρίς κατηγορίες στις τουρκικές φυλακές έχει αρχίσει να ξεπερνάει τα όρια»

τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγορώντας παράλληλα τη Ν.Δ. ότι αρνείται το διάλογο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και τα αξιοποιεί για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.


Ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε, μιλώντας στον Realfm, ότι η Τουρκία θέλει να χρησιμοποιήσει το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών για πολιτικούς λόγους, χαρακτηρίζοντας «μη αποτελεσματικό δρόμο» τη στρατηγική της Άγκυρας για όξυνση σε πολλά παράλληλα μέτωπα.

Αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ο κ. Ερντογάν δεν τόλμησε να κάνει έναν άμεσο συμψηφισμό, επιχείρησε έναν έμμεσο συμψηφισμό ανάμεσα στις υποθέσεις των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», υποστηρίζοντας ότι αυτού του τύπου η τοποθέτηση δεν βγάζει νόημα, διότι πρόκειται για δύο ανόμοιες υποθέσεις.

Αναφερόμενος στα ανοιχτά θέματα εξωτερικής πολιτικής με Σκόπια και Αλβανία, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι όσο η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση, η Ελλάδα πρέπει να τα κλείσει, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία πως δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

«Ακολουθεί μια ακατανόητη πολιτική», είπε και η άρνηση του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη να ενημερωθεί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής από τον Νίκο Κοτζιά, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και εντάσεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *