Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Ανακοίνωση ΠΕΜ για την τιμή στο βαμβάκι

Μπορεί για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το θέμα της τιμής του βαμβακιού να έκλεισε για φέτος όπως δήλωσε μετά την συνάντηση του με την διεπαγγελματική βάμβακος όμως για τους βαμβακοπαραγωγούς και την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων παραμένει ανοιχτό καθώς η τιμή που διαφαίνεται να δίνουν οι εκκοκκιστές υπολείπεται κατά πολύ της πραγματικής τιμής. 

Παραμένει τεράστια η ψαλίδα ανάμεσα στην χρηματιστηριακή τιμή του βάμβακος, την εκκοκκισμένη τιμή και την τιμή στον παραγωγό κάτι το οποίο δεν έχουμε σκοπό να αποδεχτούμε. 

Η συνάντηση του Υπουργού με την διεπαγγελματική, δηλαδή με τους εκκοκκιστές, δεν έδωσε κανένα καινούριο στοιχείο για την παραγωγή και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο βαμβάκι. 

Το μόνο που διαφάνηκε είναι η πρόθεση του υπουργείου σε συνεργασία με τους εκκοκκιστές να προωθήσουν επί της ουσίας την συμβολαιακή γεωργία στο βαμβάκι από την νέα χρονιά η οποία σε όποιο προϊόν έχει εφαρμοστεί κάθε άλλο παρά προστατεύει τους παραγωγούς. 

Καλούμε τους βαμβακοπαραγωγούς να μην συμβιβαστούν με τα ψίχουλα των 47-50 λεπτών/κιλό αλλά να απαιτήσουν με την μαζική συμμετοχή τους στους αγώνες να πληρωθούν τον κόπο και τον μόχθο τους. 

Ζητάμε από τον Υπουργό να δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του βαμβακιού την φετινή περίοδο που έχει στα χέρια της η διεπαγγελματική βάμβακος.

Στις προθέσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για την χαμηλή τιμή στο βαμβάκι, είναι να προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για να ελέγξει αν υπάρχει καρτέλ των εκκοκκιστών στο βαμβάκι, και κατά πόσο η τιμή που προσφέρουν οι εκκοκκιστές εναρμονίζεται με την εκκοκκισμένη τιμή και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο βαμβάκι. 

Διεκδικούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας των βαμβακοπαραγωγών από την ασυδοσία των εκκοκκιστών.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν στις συσκέψεις που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα σε κάθε περιοχή της χώρας για την οργάνωση του νέου κύκλου δυναμικών και πανελλαδικά συντονισμένων αγωνιστικών κινητοποιήσεων τον Γενάρη. 




27 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *