Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Αφιέρωμα: Ντολόρες Ο’ Ριόρνταν 1971 – 2018

Η ιρλανδή τραγουδίστρια Ντολόρες Ο’ Ριόρνταν, με τη χαρακτηριστική μέτζο-σοπράνο φωνή και την έντονη ιρλανδική προφορά, υπήρξε η φωνή των The Cranberries, ενός συγκροτήματος της εναλλακτικής ροκ σκηνής, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα τέλη του περασμένου αιώνα, με τραγούδια, όπως τα «Linger» και «Zombie».


Γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 1971 στο Λίμερικ της Ιρλανδίας και ήταν το μικρότερο από τα επτά παιδιά μιας οικογένειας πιστών Καθολικών. Το 1990 αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Cranberries και παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι τη διάλυσή τους το 2003. Μαζί τους κυκλοφόρησε πέντε άλμπουμ, τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και πούλησαν πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκους.

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος ακολούθησε σόλο καριέρα και συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Τζα Γουόμπλ, ο Τζούκερο, ο Άντζελο Μπανταλαμέντι και ο Άντι Ρουρκ (πρώην μπασίστας των Smiths) μέσα από το συγκρότημα D.A.R.K. (πρώην Jetlang). Μετά την επανασύσταση των Cranberries το 2009, συνεργάστηκε μαζί τους σε δύο άλμπουμ και συμμετείχε στις περιοδείες τους.

Η Ντολόρες Ο’ Ριόρνταν έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 15 Ιανουαρίου 2018, στο Λονδίνο, όπου βρισκόταν για σειρά ηχογραφήσεων. Για 20 χρόνια (1994- 2014) ήταν παντρεμένη με τον μάνατζερ των Duran Duran, Ντον Μπάρτον, με τον οποίο είχε αποκτήσει τρία παιδιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *