Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Τα superfoods του 2019 - Οι 10 πιο υγιεινές τροφές που πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου φέτος

Superfoods ή υπερτροφές. Ένας όρος που ακούμε πολύ συχνά τελευταία για τις υγιεινές τροφές που έχουν θαυματουργές ιδιότητες στην υγεία και τον οργανισμό μας.

Πολλές τροφές, κλασσικές και μη, συμπλήρωναν την λίστα με τις πιο καλές τροφές για εμάς. Ωστόσο, αυτή η λίστα ανανεώνεται κάθε λίγο, νέες τροφές μπαίνουν ενώ άλλες «πέφτουν».

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Today's Dietitian ρώτησε 1.342 διαιτολόγους και διατροφολόγους ποιες τροφές θεωρούν τις πιο υγιεινές για το 2019. Οι ειδικοί κατέληξαν σε 10 τροφές που αποτελούν superfoods για την νέα χρονιά:

1. Τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση

Το γιαούρτι αποτελεί παράδειγμα, καθώς η υγεία του εντέρου είναι πολύ σημαντική. Μειώνουν την φλεγμονή και κάνουν detox καθημερινά.

2. Αβοκάντο

Το κρεμώδες αυτό φρούτο περιέχει 20 βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως κάλιο, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, B και φολικό οξύ. Ακόμη, έχει μονοακόρεστα λιπαρά που είναι καλά για την καρδιά και φυτικές ίνες.

3. Σπόροι

Οι σπόροι chia και ο λιναρόσπορος είναι θρεπτικοί και δίνουν δύναμη. Περιέχουν φυτικές ίνες, πρωτεϊνες, υγιεινά λιπαρά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά.

4. Αρχαία σιτηρά

Η κινόα είναι ένα σιτηρό που μπορείς να απολαύσεις και φέτος.

5. Εξωτικά φρούτα: Ακάι και Golden Berries

Αυτά τα γλυκά μούρα είναι πηγή φυτικών ινών και πλούσια σε αντιοξειδωτικά και υγιεινά λιπαρά οξέα.

6. Blueberries

Αυτά τα μούρα περιέχουν φυτοχημικά, όπως φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες και ρεσβερατρόλη, που βοηθούν το σώμα να αντιμετωπίσει την φλεγμονή φυσικά. Άλλες έρευνες έδειξαν ότι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο της καρδιαγγειακής νόσου, του καρκίνου και της απώλειας μνήμης.

7. Παντζάρια

Μειώνουν τον κίνδυνο πολλών χρόνιων ασθενειών λόγω των υψηλών επιπέδων σε βιταμίνη Β, σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο.

8. Ξηροί καρποί

Αυτά τα σνακ είναι σούπερ υγιεινά. Αμύγδαλα, κουκουνάρι, πέκαν, φιστίκια κ.α. Έχουν διατροφικά οφέλη λόγω των ακόρεστων λιπαρών και των Ω3 λιπαρών οξέων.

9. Προϊόντα καρύδας

Τα προϊόντα από καρύδα, όπως το λάδι καρύδας ήταν και πιο παλιά μέσα στο superfoods και φαίνεται ότι κάνουν δυναμικό comeback.

10. Μη γαλακτοκομικά γάλατα

Τα non-dairy γάλατα όπως το γάλα βρώμης έχουν ανέβει πολύ σε δημοτικότητα. Το γάλα σόγιας, καρύδας ή αμυγδάλου είναι φυτικά και πολύ υγιεινά ενώ δεν έχουν λακτόζη, για όσους έχουν δυσανεξία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *