Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Επίθεση Τσίπρα σε Στουρνάρα: Να αφήσουμε πίσω τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να μην πέφτουν σε... παγίδες!


Σαφείς αιχμές κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος άφησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου, με αφορμή την κόντρα του κεντρικού τραπεζίτη με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη.

«Πρέπει να αφήσουμε πίσω τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες, που όταν όμως διαχειρίστηκαν την οικονομία την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν ούτε μια από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους, να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού», τόνισε ο πρωθυπουργός δείχνοντας ξεκάθαρα τον κ. Γιάννη Στουρνάρα.

«H κυβέρνηση ενώνει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες γύρω από τον μεγάλο εθνικό στόχο: να αφήσουμε πίσω το παρελθόν της χρεοκοπίας στο οποίο μας οδήγησε το παλιό πολιτικό σύστημα ως πολιτικός εκπρόσωπος της εγχώριας ολιγαρχίας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους υπουργούς του να μην πέφτουν στις παγίδες που στήνουν τα Μέσα Ενημέρωσης που είναι αντίθετα στην κυβέρνηση, προτρέποντας τους υπουργούς να δουν τη μεγάλη εικόνα και να συνεχίσουν αφοσιωμένοι στους μεγάλους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν και να μην παρασύρονται σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά.

Απαντώντας σε όσους αντιδρούν εντός του ΣΥΡΙΖΑ για το «άνοιγμα» στην Κεντροαριστερα, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι αυτή η εθνική προσπάθεια για έξοδο από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια είχε και έχει πάντοτε σαφές πρόσημο κοινωνικό και πολιτικό και ότι γύρω της συσπειρώθηκαν και συνεχίζουν να συσπειρώνονται δυνάμεις και πρόσωπα από το σύνολο του δημοκρατικού φάσματος, «που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της Αριστεράς, αλλά προέρχονται και από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, αλλά και της λαϊκής κεντροδεξιάς».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αυτή η ένωση δυνάμεων που δίνει και τη μεγάλη δύναμη σε αυτή την κυβέρνηση να ενώνει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες γύρω από τον μεγάλο εθνικό στόχο: Το να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν της χρεοκοπίας και να προχωρήσουμε μπροστά στην ανάκαμψη της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την έξοδο από την κρίση”. Σχολίασε ότι «είναι ευτυχές ότι όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα και βλέπουν ότι ήταν το δικό μας πολιτικό σχέδιο που κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στο ξέφωτο και τη σταθερότητα».

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στη μείωση της ανεργίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Τόνισε μάλιστα ότι η οικονομία ανακάμπτει και πως η Κομισιόν αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι η έξοδος στις αγορές ολοκληρώθηκε με τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε σήμερα το ελληνικό δεκαετές ομόλογο κινείται όχι απλά στα επίπεδα πριν τη κρίση αλλά στα επίπεδα που βρισκόταν το 2000.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι καταψήφισε προτάσεις που κατοχυρώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα των αγαθών, ενώ σημείωσε ότι θα είναι και το Σύνταγμα ένα από τα διακυβεύματα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Αναφερόμενος στην υπερψήφιση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για θεσμική νίκη, ενώ σημείωσε ότι είχε ανακοινωθεί δέσμη μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα, με τα μέτρα αυτά να είναι πλέον νόμοι του κράτους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *