Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Παρέλαση με το «Μακεδονία Ξακουστή» στην Αθήνα - Ενταση στη Θεσσαλονίκη

Με το... απαγορευμένο «Μακεδονία ξακουστή» η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, την ώρα που στη Θεσσσαλονίκη σημειωνόταν ένταση στη μαθητική παρέλαση. 

Παρά τη σχετική απαγόρευση για το «Μακεδονία ξακουστή», το οποίο δεν ακούστηκε στη χθεσινή μαθητική παρέλαση της Αθήνας, τόσο η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και η μπάντα του Στρατού έπαιξαν το εμβατήριο κανονικά κατά τη διάρκεια της παρέλασης. 

Συγκεκριμένα, το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» ακούστηκε δύο φορές κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, προκαλώντας τα χειροκροτήματα όσων βρέθηκαν εκεί.

Την αρχή έκανε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία έφτασε στο Σύνταγμα παιανίζοντας το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή».

Στην συνέχεια το εμβατήριο ακούστηκε ξανά, αυτή τη φορά από την μπάντα του Στρατού την ώρα που παρέλαυναν οι Εύζωνες στο Σύνταγμα.

Ο κόσμος καταχειροκρότησε τους Εύζωνες, οι οποίοι προηγουμένως βρέθηκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για την έπαρση της σημαίας.

«Μακεδονία ξακουστή» από τη Σχολή Ευελπίδων

Οι αξιωματικοί της Σχολής Ευελπίδων τραγούδησαν με πάθος το «Μακεδονία ξακουστή», καταχειροκροτούμενοι, ενώ με το ίδιο πάθος το τραγούδησαν και οι παρευρισκόμενοι πολίτες.

Ενταση στη Θεσσαλονίκη 

Σύμφωνα με το seleo.gr, ομάδα πολιτών που διαμαρτύρεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μόλις έφτασαν οι επίσημοι στον χώρο της παρέλασης, φώναζαν «αλήτες, προδότες πολιτικοί, η Μακεδονία είναι ελληνική» και τους γιούχαραν, ενώ στη συνέχεια τραγουδούσαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Επίσης, παρά τη σχετική... απαγόρευση το «Μακεδονία ξακουστή» ακούστηκε και από πολίτες που είχαν φθάσει εκεί για να παρακολουθήσουν τους μαθητές να παρελαύνουν. 

Την ώρα της μαθητικής παρέλασης μαθητές σχολείου φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το seleo.gr, μαθητές του 32ου ΓΕΛ της Χαριλάου κατά τη διάρκεια που περνούσαν μπροστά από τους επισήμους φώναξαν «Μακεδονία, γη ελληνική». Την ίδια ώρα, τα Εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος» τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή».

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της παρέλασης ομάδα πολιτών που αντιδρά στη Συμφωνία των Πρεσπών πέταξε φέιγ βολάν.

Τα φέιγ βολάν έγραφαν χαρακτηριστικά: «Η λευτεριά κερδίζεται με αίμα και θυσίες, όχι με κοινοβούλια, Πρέσπες και προδοσίες».






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *