Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Σοκαρισμένη η 82χρονη στην Κατερίνη που οδηγείται στο δικαστήρια για λίγα χόρτα

Στο… σκαμνί θα καθίσει η 82χρονη που πωλούσε χόρτα στην Πιερία, ενώ υποχρεώθηκε να πληρώσει πρόστιμο 200 ευρώ.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είναι σοκαρισμένη από την αναλγησία των Αρχών που την οδηγούν σε δίκη στις 7 Ιουνίου για τα έξι κιλά ζοχιές (χόρτα για σαλάτα) που είχε απλωμένα σε πάγκο, προκειμένου να τα πουλήσει και να εξασφαλίσει λίγα χρήματα. Αστυνομικοί της Κατερίνης, μετά από καταγγελία καταστηματαρχών της περιοχής, πλησίασαν την γιαγιά και την προσήγαγαν στο Τμήμα, με την αιτιολογία ότι δεν διέθετε άδεια και πιστοποιητικό υγείας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Πιερίας, Φώτης Δημήτρης, εξήγησε το χρονικό της υπόθεσης και αποκάλυψε ότι οι καταστηματάρχες εγκαλούσαν τις τοπικές Αρχές πως δεν έκαναν τη δουλειά τους. Μάλιστα, είπε πως αρχικά οι αστυνομικοί ζήτησαν από τη γιαγιά να φύγει από το σημείο, επειδή δεν ήθελαν να τη βάλουν σε αυτήν την περιπέτεια.

Ο γιος της 82χρονης, Αναστάσιος Αλχαζίδης, έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Aυτή η περιπέτεια έχει κοστίσει στη μητέρα μου, η οποία αδυνατεί να πιστέψει πως στα 82 της χρόνια, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, για πώληση 6 κιλών προϊόντων μαναβικής.

1) Τα όργανα της τάξης, από την στιγμή που υπήρχε καταγγελία, είχαν την υποχρέωση πάνε επιτόπου και να εφαρμόσουν τον νόμο. Μέχρι εδώ όλα καλά αρκεί με τον ίδιο ζήλο αυτό να γίνετε και σε όλες τις υπόλοιπες καταγγελίες και ιδιαίτερα όταν αφορούν σημαίνοντα πρόσωπα τόσο της τοπικής μας κοινωνίας όσο και ευρύτερα. Αυτό το αφήνω στην κρίση του καθενός από εμάς .

2) Αυτή η γιαγιά σε εκείνο το στενό έκανε αυτό που εδώ και πολλά χρόνια κάνει, όχι γιατί με αυτόν τον τρόπο κάνει περιουσία, αλλά γιατί αυτό τις δίνει ΖΩΗ και την κάνει να νιώθει χρήσιμη στην οικογένεια της και όχι απόμαχος και στο περιθώριο.

Φυσικά το μεγάλο της αμάρτημα ήταν πως δεν έβαλε την ουρά στα σκέλια και δεν ακολούθησε τα όργανα στο τμήμα για τα περαιτέρω "διαδικαστικά" όπως έμαθα. Έκανε αυθόρμητα αυτό που ένιωθε εκείνη τη στιγμή και όπως ακριβώς θα έκανε ο καθένας από εμάς που έχει την ελάχιστη αξιοπρέπεια. Αρνήθηκε να ακολουθήσει τα όργανα στο τμήμα, γιατί εκείνην την στιγμή ένιωθε πως δεν είχε κάνει κάποιο έγκλημα και εν πάση περιπτώσει θιγόταν η αξιοπρέπειά της. Και καλά θα κάνουν όλοι αυτοί οι υπηρεσιακοί παράγοντες που δίνουν τις εντολές στους ένστολους να λαμβάνουν υπ' όψιν τους και το περί δικαίου αίσθημα .

Θα πρέπει να ξέρουν πως αυτή η γιαγιά με αυτό το "μεγάλο έγκλημα" που διέπραξε πως όταν ο γιος της που ήταν μακροχρόνια άνεργος και αδυνατούσε να υποστηρίξει επαρκώς οικονομικά την οικογένειας του έστελνε χαρτζιλίκι στα δύο εγγόνια της που υπηρέτησαν την πατρίδα στον ακριτικό Έβρο και όχι σε κάποιο γραφείο μια ανύπαρκτης υπηρεσίας .

Φυσικά είμαι πολύ περήφανος για αυτήν την Ελληνίδα ΜΑΝΑ και νιώθω ευλογημένος που αυτή η μάνα με έφερε σε αυτόν τον κόσμο .

Είμαι πολύ περήφανος που η "Μάνα" μου δεν γονάτισε στις επιταγές αυτού του διεφθαρμένου και σάπιου πολιτικού συστήματος που μας κυβερνάει τα τελευταία χρόνια και δεν τους "προσκύνησε"...»

ANT1

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *