Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Μοναδική περίπτωση στον κόσμο: Μέλισσες ζούσαν μέσα στο μάτι γυναίκας - Τρέφονταν με τα δάκρυά της

Αν φοβάστε τις μέλισσες, φανταστείτε πώς θα νιώθατε αν ανακαλύπτατε ότι μπορεί να ζούσαν μέσα στα βλέφαρά σας.


Αυτή είναι η περίπτωση μιας 29χρονης από την Ταϊβάν, που την περασμένη εβδομάδα μετά από έντονο πόνο στα μάτια της, πήγε στον γιατρό και διαπίστωσαν πως 4 μέλισσες ζούσαν κάτω από τα βλέφαρά της και τρέφονταν από τους δακρυϊκούς αγωγούς, σύμφωνα με το CTS News.

Το εύρημα περιγράφηκε από τους γιατρούς ως «το πρώτο στον κόσμο» και παρά την τρομακτική διαπίστωση, η γυναίκα αναμένεται να αναρρώσει πλήρως – εν μέρει λόγω του γεγονότος πως οι μέλισσες δεν πρόλαβαν να «φάνε» υπερβολικά τα μάτια της, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω φλεγμονή του κερατοειδούς της ή την τύφλωσή της, αναφέρουν οι Strait Times. 

 
 Η γυναίκα είχε έντονους πόνους και υδαρή μάτια χωρίς να μπορεί να το εξηγήσει

Η γυναίκα, η οποία κατονομάστηκε μόνο με το επώνυμό της, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως άρχισε να νιώθει δυσφορία όταν καθάριζε τον τάφο ενός συγγενή της και τα έντομα, χωρίς να το ξέρει, μπήκαν στα μάτια της, σύμφωνα με το Business Insider της Σιγκαπούρης.

Η γυναίκα, δεν κατάλαβε ότι επρόκειτο για μέλισσες και νόμιζε ότι μπήκε βρωμιά ή άμμος στο μάτι της, και προσπάθησε να τα ξεπλύνει με νερό, αλλά ήταν ανεπιτυχές. Από εκείνο το βράδυ, άρχισε να νιώθει έντονους πόνους και να έχει υδαρή μάτια, οπότε ζήτησε ιατρική συμβουλή, χωρίς καν να περάσει από το μυαλό της ότι μπορεί να ήταν μέλισσες. 

 
 
Η Ταϊβανέζα καθάριζε τον τάφο ενός συγγενή της όταν δέχθηκε την επίθεση από τις μέλισσες, αλλά η ίδια νόμιζε ότι είχε μπει σκόνη ή βρωμιά στα μάτια της

Οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Fooyin της Ταϊβάν ανακάλυψαν στη συνέχεια πως η γυναίκα είχε 4 μέλισσες κάτω από τα πρησμένα βλέφαρά της, οι οποίες τρέφονταν από τους δακρυγόνους αγωγούς. Ο καθηγητής Χουνγκ Τσι-τινγκ είπε πως αφαίρεσε μία – μία τις μέλισσες, οι οποίες ήταν ακόμη ζωντανές, από το μάτι.

«Είδα κάτι που έμοιαζε με τα πόδια εντόμων, γι’ αυτό και τα έβγαλα αργά αργά κάτω από το μικροσκόπιο και ένα ένα χωρίς να καταστρέψω το σώμα τους » δήλωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Αν και οι συγκεκριμένες μέλισσες δεν επιτίθενται σε ανθρώπους, ο Δρ Χουνγκ είπε ότι προσελκύονται από την ανθρώπινη εφίδρωση και βρίσκονται συχνά κοντά σε τάφους, κάτι που τον έκανε να σκεφτεί ότι η γυναίκα προσέλκυσε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες της.

Η γυναίκα πλέον αναρρώνει και πιθανότατα θα φοράει γυαλιά κατά την επόμενη επίσκεψή της στον τάφο της συγγενής της, σύμφωνα με την πρόταση του Δρ. Χουνγκ.

Όπως αναφέρει το Terminix, οι συγκεκριμένες μέλισσες είναι απίστευτα μικρές, γεγονός που τις καθιστά δύσκολο για τους ανθρώπους να τις παρατηρήσουν όταν περνούν από δίπλα τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *