Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Δήμος Αλμωπίας: Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στην Αριδαία, Όρμα και Άλωρο

Στην συντήρηση και διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Αριδαίας, προχώρησε ο Δήμος Αλμωπίας, πραγματοποιόντας σημαντικές παρεμβάσεις τόσο στην πόλη της Αριδαίας, όσο και στις Τ.Κ. Όρμας και Αλώρου.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Υλοποιήθηκαν εργασίες αποξήλωσης των παλαιών μαρμάρων και αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί από τα πλατάνια που υπάρχουν στον χώρο. Επίσης, έγιναν εργασίες στο έδαφος της πλατείας. Παράλληλα, έγιναν εργασίες συντήρησης στα οκτώ υφιστάμενα παγκάκια, οι οποίες περιλαμβάνουν αντικατάσταση των σπασμένων μαρμάρων, ελαιοχρωματισμό των σιδερένιων επιφανειών και αντικατάσταση των σπασμένων ξύλων. Τέλος, έγινε τοποθέτηση νέων καθιστικών εξωτερικού χώρου, κάδων απορριμμάτων και πραγματοποιήθηκαν εργασίες δενδροφύτευσης στα υφιστάμενα κυκλικά παρτέρια. Με άλλο έργο έγινε συντήρηση του συντριβανίου, κόστους 7.000 ευρώ.

Τ.Κ. ΟΡΜΑΣ

Έγιναν εργασίες γενικών εκσκαφών και κατασκευής επιχωμάτων για τη δημιουργία ενός κοινοτικού δρόμου συνολικού μήκους περίπου 130 μέτρων και πλάτους 3 μέτρων. Ο δρόμος πλέον έχει τη μορφή καλντεριμιού και διαστρώθηκε με κροκάλες ποταμιού. Πρόκειται για μια παρέμβαση που αναβαθμίζει σημαντικά την περιοχή που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο και είναι παράλληλο με τη ροή του ποταμιού.

Τ.Κ. ΑΛΩΡΟΥ

Έγιναν εργασίες αποξήλωσης των παλαιών μαρμάρων και αντικατάστασή τους με καινούρια στον χώρο του Ηρώου του δημοτικού καταστήματος.

ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Έγιναν εργασίες εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου με είδη αστικού εξοπλισμού, όπως καθιστικά και διακοσμητικά φωτιστικά. Παράλληλα, με άλλο έργο έγιναν εργασίες στο εσωτερικό της αυλής για μεγαλύτερη λειτουργικότητα προς τους πολίτες.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 51.999 ευρώ (με το ΦΠΑ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *