Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Πρόγραμμα συνδυασμού ΤΚ Σωσάνδρας "Νοιάζομαι για τον τόπο μου"

Στην τοπική κοινότητα Σωσάνδρας θα ξημερώσει την 27/05/2019 μια άλλη μέρα. Μια ημέρα ελπίδας και προοπτικής, που θα φωτίσει ολόκληρη τη Σωσάνδρα και τους κατοίκους της.

Μία μέρα που θα φέρει αισιοδοξία και δημιουργική διάθεση, για όλους τους τοπικούς συμβούλους που εσείς θα επιλέξετε και μαζί με τους κατοίκους όλου του χωριού, χωρίς διακρίσεις θα βάλουμε σαν στόχο, το ανέβασμα της ποιοτικής στάθμης του χωριού, σε όλους τους τομείς.

Θα δουλέψουμε όλοι μαζί, ενωμένοι για τους νέους και τις νέες, για τους μεσήλικες και τους κατοίκους της τρίτης ηλικίας, για ένα πιο πολιτισμένο περιβάλλον, πιο ανθρώπινο, πιο καθαρό και πιο προοδευτικό σε πολλούς τομείς.

Καθημερινότητα του πολίτη

Θα επιδιωχθεί να βρεθεί τρόπος ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας να διαχειρίζεται τουλάχιστον τα χρήματα των έκτακτων δαπανών. Να έχει στα χέρια του ένα ποσό για να μην παρακαλούν τα χωριά για πέντε λάμπες, ένα καλώδιο, μια έκτακτη βλάβη, την αποκατάσταση μίας λακούβας κ.λπ.

Πριν από κάθε ετήσιο προϋπολογισμό του χωριού θα γίνεται συνέλευση του κάθε χωριού για να αποφασίσει το ίδιο για το πού θα πάνε τα χρήματα που το αφορούν.

Θα διαχειριστεί το χωριό τους προμηθευτές με τρόπο που να μπορεί να δοθεί προτεραιότητα στην καθαριότητα, να υπάρχει πετρέλαιο για τα μηχανήματα του δήμου για να λύνουν προβλήματα της άρδευσης, αγροτικής οδοποιίας κ.λπ. Τα μηχανήματα του Δήμου θα είναι στο χωριό όσο χρόνο χρειαστεί για να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα.

Ύδρευση – Άρδευση – Αποχέτευση ομβρίων

Αποκατάσταση σωλήνων αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης.

Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και κατασκευή πεζοδρομίων στη ρυμοτομική γραμμή στην κεντρική οδό. Αντιμετώπιση προβλημάτων με τα όμβρια ύδατα στη βόρεια πλευρά του χωριού (Δημοτικό Σχολείο).

Όσον αφορά την άρδευση κατασκευή της ρυθμιστικής λιμνοδεξαμενής Λυκοστόμου – Προμάχων – Σωσάνδρας με στόχο την άρδευση με ελεύθερη ροή. Εκπόνηση μελέτης της άρδευσης όλου του αγροκτήματος με στόχο την εκλογή των καλύτερων λύσεων και τη σταδιακή κατασκευή τους με χρησιμοποίηση των πηγών κοντά στο χωριό με στόχο τη μεγιστοποίηση των στρεμμάτων που ποτίζονται με ελεύθερη ροή.

Συντήρηση των υφισταμένων αρδευτικών δικτύων.

Τεχνική παρέμβαση στο κανάλι από την ταβέρνα Συμεωνίδη έως το δρόμο προς τα κοιμητήρια διότι είναι εστία μολύνσεως.

Αποπεράτωση του ημιτελούς έργου του κεντρικού αύλακος του χωριού από εκεί που είναι ανοιχτό έως εκεί που τελειώνει.

Οδοποιία

Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας με σύντριμμα. Αποκατάσταση του οδοστρώματος μέσα στο χωριό.

Μελέτη και προσπάθεια ένταξης σε χρηματοδοτικό εργαλείο της επέκτασης του δυτικού περιφερειακού της Αριδαίας προς Προμάχους μέσω περιφερειακού Σωσάνδρας με στόχο την εξυπηρέτηση κυρίως της μεταφοράς δασικών προϊόντων από τους Προμάχους και Σωσάνδρα. 

Δημιουργία διαδρομής για πεζοπορία ανατολικά του λόφου της Τούμπας μέχρι την άσφαλτο Λυκοστόμου.

Ελεύθεροι χώροι

Διαμόρφωση χώρου παλιάς αστυνομίας.

Αποπεράτωση και αξιοποίηση του χώρου στα Πλατάνια με στόχο τη συστηματική προσέλκυση τουρισμού από την περιοχή και έξω από αυτήν.

Πολιτισμός – Αθλητισμός

Υποβοήθηση του πολιτιστικού συλλόγου με παραχώρηση κοινοτικής υποδομής που θα εξασφαλιστεί (μικροφωνική, καρέκλες, τραπέζια, εξέδρα κ.λπ.) με στόχο τη μείωση των εξόδων του.

Να διαμορφωθεί η αποθήκη του συνεταιρισμού για τις ανάγκες της άρσης βαρών και ότι άλλο χρειαστεί.

Συνεργασία με τους συλλόγους όλου του Δήμου για αναβάθμιση της ποιότητας των εκδηλώσεων.

Να κατασκευαστεί κερκίδα στο γήπεδο και μεταφορά του γηπέδου μπάσκετ στον εσωτερικό χώρο του γηπέδου. Υποβοήθηση της ποδοσφαιρικής ομάδας για να είναι ενεργή.

Τέλος, στα κοιμητήρια να υπάρχει υπεύθυνος σε μόνιμη βάση για να φροντίζει για την κοπή των χόρτων και να διαφυλάττει το χώρο από τους επίδοξους ιερόσυλους. 


Οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι Κοινότητας ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ του Δήμου ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

ΛΑΓΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΑΜΑΡΤΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΔΟΚΙΜΟΥ

ΤΖΑΤΣΗ ΧΡΥΣΗ του ΙΩΑΝΝΗ

ΤΖΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ


1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *