Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Κ.Π.Ε. Έδεσσας & Γιαννιτσών: Εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας Γιαννιτσών και ο Δήμος Έδεσσας πραγματοποιούν και σας προσκαλούν για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Έκθεση Φωτογραφίας και Έκθεση Ζωγραφικής.

Οι δύο Εκθέσεις θα λειτουργήσουν από κοινού, μεταξύ 14 και 19 Μαΐου 2019 στο Χατζηγιάννειο (Μικρά Καταρρακτάκια) στην Έδεσσα από τις 10-12πμ και τις 7-9μμ.

Οι ανωτέρω δράσεις εντάσσονται στις εαρινές εκδηλώσεις του Δήμου Έδεσσας και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή φωτογραφίας κο Γεώργιο Σπυρίδη και τον ζωγράφο Απόστολο Χολέβα.

Η Έκθεση Φωτογραφίας αφορά σε 70 φωτογραφικά έργα εκπαιδευμένων ερασιτεχνών φωτογράφων φίλων του Κέντρου μας, οι οποίοι πήραν μέρος στο φετινό δίμηνο Εργαστήριο Φωτογραφίας του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών.

Η Έκθεση Ζωγραφικής φιλοξενεί 40 ατομικά έργα με άνθη / ακουαρέλες του Απόστολου Χολέβα.

Το Κ.Π.Ε. Έδεσσας Γιαννιτσών, κατά τη διάρκεια των Εκθέσεων, με εργαλείο τη φωτογραφία και τη ζωγραφική, θα υλοποιεί 30λεπτα εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «φωτογραφίΖΩ ΟΜΟΡΦΑ στην ΕΔΕΣΣΑ & ακουαρΈΛΑ στην ΑΥΛΗ ΜΟΥ».

Σκοπός των δράσεων είναι:

α) να αναδειχθούν η φωτογραφία και οι ζωγραφικοί πίνακες ως εργαλεία εξοικείωσης των επισκεπτών με το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον,

β) να επιτευχθεί καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων, ώστε να κινητροδοτηθούν οι επισκέπτες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί για γνώση, μάθηση και συνεργασία αναφορικά με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και τις σχέσεις/αλληλεπιδράσεις που αναπτύσσονται μέσα σε αυτά και

γ) να διευκολυνθεί η προσέγγιση του επισκέπτη με τον υλικό και άυλο πολιτισμό μέσω της εικόνας.


Σας περιμένουμε!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *