Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Ριζάρι Πέλλας - Ιερός Ναός Θεοφόρων Πατέρων [ΒΙΝΤΕΟ]

Το Ριζάρι είναι χωριό που ανήκει στο Δήμο Έδεσσας, του Νομού Πέλλας. Βρίσκεται περίπου 7 χλμ. νοτιοανατολικά από το κέντρο της Έδεσσας.


Ο Ιερός Ναός των 318 Θεοφόρων Πατέρων Ριζαρίου άρχισε να χτίζεται το 1958 επί εφημερίας του πατρός Αθανασίου Μπελαντόνα και επί Μητροπολίτου Εδέσσης – Πέλλας. Οι εργασίες ανεγέρσεως ήρθαν σε πέρας το 1968. Τον Μάιο του 1972 έγιναν τα εγκαίνια του Ναού υπό του Μητροπολίτου Εδέσσης – Πέλλας και Αλμωπίας κ.κ Καλλίνικου και εφημερίας του πατρός Ιωάννη Γκαούτση. Ο Ιερός Ναός των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων Ριζαρίου είναι ο μοναδικός ενοριακός ναός με αυτή την ονομασία και εορτάζει μια Κυριακή πριν την Πεντηκοστή.


Δείτε το βίντεο του inpozar:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *