Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Μάχη στη Βουλή: Την Τετάρτη ξεκινά η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης - Παρασκευή η ψηφοφορία

Πολιτικό τριήμερο «φωτιά» αναμένεται να είναι αυτό που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 8 Μαΐου το απόγευμα έως την Παρασκευή 10 Μαΐου, καθώς θα διεξαχθεί η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση.

Το χρονοδιάγραμμα αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων και έχει ως εξής: η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει το απόγευμα της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής με την ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται πως βάσει του Κανονισμού της Βουλής στην περίπτωση της ψήφου εμπιστοσύνης δεν προβλέπεται η αντίστοιχη επιλογή της κυβέρνησης για άμεση έναρξη της συζήτησης εφόσον το επιθυμεί, όπως ισχύει στην πρόταση μομφής, αλλά η συζήτηση ξεκινά υποχρεωτικά μετά από 2 ημέρες και διαρκεί τρεις. H διαδικασία σύμφωνα με τον Κανονισμό ολοκληρώνεται έως τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας με ονομαστική ψηφοφορία και για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία επί των παρόντων και όχι κάτω των 120 βουλευτών.

Για την άλλη Τρίτη πάει η ψήφιση των 120 δόσεων

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις στις αρμόδιες επιτροπές θα ξεκινήσει σχεδόν ταυτόχρονα με τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης και με τη διαδικασία του επείγοντος να ψηφιστεί την επόμενη Τρίτη στις 14 Μαΐου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *