Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019

Σηφάκης: "Παράταση των κοινωφελών προγραμμάτων με Υπουργική Τροπολογία"

Γιάννης Σηφάκης: Παράταση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας με Υπουργική τροπολογία

Τροπολογία για την επέκταση της χρονικής διάρκειας των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα και για τους ωφελουμένους που απασχολούνται σε δήμους και περιφέρειες κατέθεσαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Η τροπολογία περιλαμβάνεται περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπεται η επέκταση της χρονικής διάρκειας των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα και για τους ωφελουμένους που απασχολούνται σε δήμους και περιφέρειες. Παράλληλα, επιτρέπεται μέχρι την έκδοση των προσωρινών πινάκων κατάταξης στο πλαίσιο της σύμβασης ορισμένου χρόνου ΣΟΧ 3/2018 και σε κάθε περίπτωση περάν της 30ής Σεπτεμβρίου 2019, αντί της ημερομηνίας 28 Ιουνίου 2019 που ισχύει, η συνέχιση της απασχόλησης το προσληφθέντος δυνάμει της ΣΟΧ 1/2018 ανακοίνωσης προσωπικού καθαριότητας κτηρίων όπου στεγάζονται υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Ο βουλευτής είχε αρκετές φορές επιδιώξει με παρεμβάσεις του στους Υπουργούς την παράταση των κοινωφελών προγραμμάτων μετά από συναντήσεις με εργαζόμενους με 8μηνη σύμβαση μέσω των κοινωφελών αυτών προγραμμάτων στην Πέλλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *