Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το αφορολόγητο

Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή η τροπολογία για το αφορολόγητο. Πρόκειται για την τροπολογία την οποία είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και αφορά την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.

Ο Πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει πως είναι ένα μέτρο που έρχεται με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών και ήταν σχεδιασμένο να γίνει, καθώς πλέον το επιτρέπει η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στο μοναδικό άρθρο που κατατίθεται καταργούνται τα άρθρα 10-13 του ν.4472/2017 με τα οποία προβλεπόταν η μείωση του αφορολόγητους από 1/1/2020. «Η εν λόγω κατάργηση κρίνεται αναγκαία για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, προκειμένου οι φορολογούμενοι να εξακολουθήσουν να τυγχάνουν των ισχυουσών φορολογικών ελαφρύνσεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η τροπολογία φέρει την υπογραφή μόνο του Ευκλείδη Τσακαλώτου λόγω απουσίας της Κατερίνας Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους λόγω της τροπολογίας θα υπάρξει ετήσια απώλεια εσόδων 1.920 εκατομμύρια ευρώ για το 2002 και 2.058 εκατομμύρια ευρώ για το 2021 και εφεξής.

«Η ανωτέρω απώλεια θα αντιμετωπίζεται από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού» σημειώνεται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *