Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Το πάθος της γραφής - της Δέσποινας Τσουλφαϊδου

Το πάθος της γραφής - της Δέσποινας Τσουλφαϊδου για το ialmopia.gr


Η γραφή είναι πάθος.Είναι ανάγκη της ψυχής.Είναι το οξυγόνο του μυαλού.Είναι διοχέτευση ενέργειας.Είναι η γνήσια έκφραση του περιεχομένου του νου.

Την στιγμή της αποτύπωσης των αισθημάτων και των σκέψεων γίνεται κάτι μαγικό.Τρέμει το χέρι,οι παλμοί ανεβαίνουν,το πρόσωπο κοκκινίζει,η καρδιά πάλλεται δυνατά και φτερουγίζει.Κι όταν το γραπτό ολοκληρώνεται η αίσθηση της γέννας διαπερνά το κορμί και δίνει μια απέραντη ευχαρίστηση εκ του αποτελέσματος.Δεν έχει σημασία αν αυτό το αποτέλεσμα είναι ακαδημα'ι'κό,αν είναι αριστουργηματικό,αν είναι πρωτότυπο[Άλλωστε η βάση είναι ο νοητός κύκλος ' ύπαρξη-έρωτας-θάνατος].Αρκεί να είναι μοναδικό και να εκφράζει απόλυτα τον γράφοντα.Που του δίνει ζωή,σκοπό,ανάσα.Που του κόβει την ανάσα.Που τον απελευθερώνει και τον κάνει να νιώθει περήφανος γι'αυτό το λυτρωτικό χάρισμα,φέρνοντας και καταφέρνοντας έτσι,την κάθαρση του εαυτού του.Μπορεί ενδεχομένως κάποιες φορές ο προφορικός λόγος να μην αντιπροσωπεύει τόσο πολύ,όμως πάντα μα πάντα στο χαρτί βρίσκεται το γνήσιο ύφος.

Η γραφή είναι ευλογία,είναι έρωτας,είναι νιάτα,είναι ομορφιά,είναι τέχνη και δικαίωση του πνεύματος.Είναι τσαλάκωμα της προσωπικότητας καθώς και ανάδειξή της.Είναι έκθεση των παθών,είναι παραθύρι του εσωτερικού γίγνεσθαι.Καλού και κακού.Όλα αυτά που δεν θα τα διαβάσει ποτέ κανείς και βρίσκονται στο πιο βαθύ συρτάρι,αλλά και τα υπόλοιπα που επικοινωνούνται με τον κόσμο,υπάρχουν κι αποτυπώνονται με το μελάνι της ύπαρξης στο αρχείο του χάρτη της ζωής.

Γράφεις κι αισθάνεσαι την τρέλα του αιώνιου έφηβου.Την ζωντάνια,την ορμή,την ρομαντικότητα,την ονειροπόληση,την αφηρημάδα,την γλυκιά αφέλεια και την άγνοια κινδύνου για κάθε τι γύρω του.Για κάθε νέα ιδέα μέσα του.

Γράφεις όταν όλα είναι μαύρα,όταν όλα είναι πολύχρωμα.Το μολύβι και το χαρτί αναζητάς.Την λύτρωση,την ανακούφιση και το μοίρασμα με τον γραπτό λόγο.Και τότε έρχεται η ευτυχία και η πληρότητα.Και ένα απίστευτο χαμόγελο ικανοποίησης.

Είναι σα να χορεύεις τανγκό με τις λέξεις σε ένα μυστικό ξέφωτο κάτω από το φεγγάρι,προσπαθώντας να κυριαρχήσεις πάνω τους,αλλά αυτές είναι που σε καθοδηγούν μαεστρικά.

Από το δέντρο θα κατεβείς για να σημειώσεις.Από το κρεβάτι το χάραμα θα σηκωθείς για να σημειώσεις.Από το καμίνι των φούρνων θα βγεις για να σημειώσεις.Τις φακές θα τις κάψεις για να σημειώσεις.Από της παρέας την οχλαβοή θ'απομονωθείς για να σημειώσεις.Ως κι από τον τάφο σου θα θες ν'αναστηθείς για να σημειώσεις.

Παιχνίδισμα και φαντασία πέρα κι από το βαθύτερο γήρας του σώματος.Σφραγίδα αιώνια.

Αυτό ναι,είναι πάθος...

Το πάθος της γραφής! 


ΤΣΟΥΛΦΑΪΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ-ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *