Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξη τους - του Σαββίδη Παναγιώτη

Αφού παραδώσανε κοψοχρονιά το μεγαλύτερο φιλέτο της Μεσογείου το «Ελληνικό» με 92 ευρώ το τ.μ στον Λάτση, για να το τσιμεντοποιήσει, να κάνει ουρανοξύστες και καζίνα, θα τον δανειοδοτήσουν κιόλας οι τράπεζες, με δάνεια μαμούθ, την στιγμή που πέρασαν σαν οδοστρωτήρα 3 «μνημόνια» πάνω από τον λαό, για να σώσουν το σύστημα και να ανακεφαλαιώσουν τις τράπεζες. 

Τράπεζες που ετοιμάζονται να στείλουν μπιλιετάκια στον λαό για να του κατασχέσουν τα σπίτια, ώστε να επιτευχθεί η τρίτη ανακεφαλαιοποιησή τους, μέσα από την διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, μετά το πρώτο «μνημόνιο» που χρήματα πήγανε απευθείας σε αυτές, και με το κούρεμα των ασφαλιστικών αποθεματικών το γνωστό PCI. 

Ο Λάτσης δηλαδή παίρνει σε σκανδαλώδη τιμή το «Ελληνικό» και χωρίς να βάλει λεφτά από την τσέπη του, με χρήματα που πλήρωσε με αίμα ο λαός, από τις ανακεφαλαιοποιησείς των τραπεζών, για να κατασκευάσει ουσιαστικά μια τσιμεντούπολη, να έρχονται τα αρπαχτικά της διεθνούς αστικής τάξης, να διαφημίζουν τα πλούτη και την χλιδή τους. 

Θέλουν να μας καταστήσουν συνειδητά χώρα αντιπαραγωγική με βάση τον διεθνή καπιταλιστικό καταμερισμό, μόνο για παροχή υπηρεσιών σε πλούσια πορτοφόλια και με τον λαό απλά να επιβιώνει όπως – όπως.

Αυτό είναι το όραμα της περιβόητης ανάπτυξης τους, τόσο αυτής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και της προηγούμενης του Αλέξη Τσίπρα. 

Ανάπτυξη μονομερή που δεν παίρνει υπόψη τις δυνατότητες και τις ανάγκες της χώρας, ανάπτυξη ταξική, ανάπτυξη καπιταλιστική και ως τούτο είναι αντιλαϊκή. 

Εκτός από όλες τις διευκολύνσεις που παρέχονται στους καπιταλιστές από το αστικό κράτος και τους πολιτικούς εκφραστές τους, έχουν στην διάθεση τους και ένα αντεργατικό – αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο, ώστε να εξασφαλίζουν όσο γίνεται πιο φθηνή εργατική δύναμη καρπώνονται όσο γίνεται μεγαλύτερη υπεραξία, υπερκέρδη και να πληρώνουν όσο γίνεται πιο λίγα στο κράτος, όπως για παραδείγματα με την τρίχρονη αναστολή πληρωμής του ΦΠΑ για κατασκευές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση από την ΔΕΘ, που «δεν» είναι καθόλου φωτογραφική ρύθμιση. 

Η «ανάπτυξη» τους που έχει κριτήριο την μεγιστοποίηση των κερδών των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, δεν έχει φιλολαϊκό πρόσημο. Είναι αυτή που κλείνει εργοστάσια, ξεπουλάει στρατηγικούς τομείς της οικονομίας (ΔΕΗ, Τηλεπικοινωνίες, Λιμάνια, Σιδηροδρομικό Δίκτυο, κ.α ),διώχνει μικροκαλλιεργητές και κτηνοτρόφους από τα χωράφια και τις παραγωγές τους, κατεβάζει τα ρολά από τα μικρομάγαζα, θυσιάζει τον παραγόμενο πλούτο στην μέγγενη της ανταγωνιστικότητας, γενικεύοντας την φτώχεια του λαού, την ανασφάλεια και αβεβαιότητα. 

Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί άλλο τα ψέματα τους. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται δεν είναι για όλους, άλλα για τους λίγους. 

Για τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές, για να διευρύνουν τον κύκλο της κεφαλαιοκρατικής αναπαραγωγής τους, σε συνθήκες οξυμένου ανταγωνισμού και στο ενδεχόμενο να μπει η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία πάλι σε περίοδο κρίσης και ύφεσης. 

Με αυτά τα δεδομένα θέλουν τον λαό αποπροσανατολισμένο και σε «σιγή νεκροταφείου», να μην αντιδρά στα μέτρα που τον φτωχαίνουν, ως το μόνιμο υποζύγιο αντεργατικών – αντιλαϊκών ρυθμίσεων, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου. 

Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή, οι εργαζόμενοι, ο λαός, πρέπει να ξεσηκωθούν και μέσα από την οργάνωση, την συσπείρωση, την ταξική, την αντιμονοπωλιακή, να αμφισβητήσουν, να καθυστερήσουν, να ανατρέψουν μέτρα, να αντεπιτεθούν. 

Σαββίδης Παναγιώτης



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *