Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

άποιοι εγείρουν ζητήματα προσφυγικού και μεταναστευτικού μέσα στα σχολεία - του Σαββίδη Παναγιώτη

Την ώρα που ο χώρος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων που υποβαθμίζει και απαξιώνει την μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών κάποιοι εγείρουν ζητήματα προσφυγικού και μεταναστευτικού μέσα στα σχολεία.

Προσπερνώντας μαζικές διαδικασίες μαθητικών οργάνων (15μελες, 5μελες), χωρίς να υπάρχουν αποφάσεις, να έχουν γίνει συζητήσεις, Γενικές συνελεύσεις, κάποιοι ανώνυμοι και γνωστά blog του νομού καλούν μέσα από το διαδίκτυο τους μαθητές σε συλλαλητήριο ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που χαρακτηρίζουν «εισβολείς» και «εποίκους».

Καλούν μαθητές να διαδηλώσουν ενάντια σε ανθρώπους που παρά την θέληση τους εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα εξαιτίας της πολιτικής της Ε.Ε. και την συμφωνία που έκανε η χώρα μας μαζί με την Τουρκία.

Είναι άνθρωποι που ξεριζώθηκαν από εμπόλεμες ζώνες, από χώρες που η διαχρονική καταλήστευση πλουτοπαραγωγικών πόρων από τους διεθνείς ολιγάρχες του πλούτου, τους ιμπεριαλιστές και τα εγχώρια τσιράκια τους (αυταρχικά – απολυταρχικά καθεστώτα) τους καταδίκασαν στην απόλυτη φτώχεια, δυστυχία και εξαθλίωση που η μόνη διέξοδο ήταν να φύγουν από τις λεηλατημένες χώρες τους.

Σε αυτούς τους ανθρώπους βάζουν κάποιοι απέναντι τους μαθητές ρίχνοντας νερό στο μύλο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας.

Δημιουργούν μίσος στις ψυχές μικρών μαθητών εγείροντας πρωτόγονα ένστικτα αφού τους νουθετούν να μισούν τον ποιο αδύναμο, τον ξένο, τον αλλόθρησκο, τον αλλοεθνή.

Οι ανώνυμοι θρασύδειλοι του διαδικτύου και τα blog της παραπληροφόρησης, αποθρασυμένοι από τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της σημερινής της Ν.Δ, χυδαιολογούν εις βάρος των προσφύγων και μεταναστών και με ασύστολα ψέματα βάλλον εναντίον τους χαρακτηρίζοντας τους «εισβολείς» και «εποίκους».

Το φασιστικό αυτό δόγμα που δεν είναι άγνωστο στους διεθνείς αντιδραστικούς - ρατσιστικούς κύκλους ανά της γης, πατάει πάνω στο φόβο για το άγνωστο, στην αμάθεια και χειρότερα στην ημιμάθεια και αθωώνει τους πραγματικά υπαίτιους που δημιουργούν τις στρατιές των προσφύγων και μεταναστών.

Σε αυτή την κατεύθυνση η προπαγάνδα τους - παρουσιάζει τους πρόσφυγες και μετανάστες σαν προνομιούχους που ζουν με επιδόματα του κράτους, παίρνουν δωρεάν σπίτια, έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, στην υγεία και ότι ζουν παρασιτικά εις βάρος της κοινωνίας που τους φιλοξενεί. Η πραγματικότητα βέβαια είναι εντελώς διαφορετική.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν παραιτηθεί ουσιαστικά στην τύχη τους ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες στα hot – spot της ντροπής.

Το κράτος δεν παίρνει ουσιαστικά κανένα μέτρο μέριμνας για αυτούς τους ανθρώπους. Αντί αυτού συμμετέχει στην απαράδεκτη συμφωνία με την Ε.Ε. και την Τουρκία που τους εγκλωβίζει και μετατρέπει την χώρα μας σε αποθήκες ψυχών.

Η όποια μέριμνα σε αυτούς τους ανθρώπους επαφίεται σε αναγνωρισμένους διεθνείς οργανισμούς όπως η «Ύπατη Αρμοστεία» που εντάσσει πολλούς κυρίως οικογένειες σε διάφορα προγράμματα, μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλων τους και να μετακινηθούν σε χώρες προτίμησης τους που τους περιμένουν δικοί τους άνθρωποι.

Επίσης πολλές ΜΚΟ με την ανοχή του κράτους έχουν πάρει υπό την προστασία τους πρόσφυγες και μετανάστες και δρουν ανεξέλεγκτα. Πολλές από αυτές παίζουν ύποπτο και περίεργο ρόλο παρά τα λεγόμενα τους και έχουν στήσει μια κερδοφόρα φάμπρικα στις πλάτες αυτών των κατατρεγμένων ανθρώπων.

Σε κάθε περίπτωση το κράτος έχει την ευθύνη για την ανεξέλεγκτη δράση διαφόρων ΜΚΟ που υποτάσσει το προσφυγικό – μεταναστευτικό στις στενές κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες του εκάστοτε διαχειριστή του, για να παίζουν παιχνίδια τα αστικά κόμματα του ευρωενωσιακού τόξου, με το αποπροσανατολιστικό - τεχνητό και επίπλαστο δίλλημα συντήρηση – πρόοδος.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, είναι θύματα των πολιτικών που τους καταδίκασαν στην φτώχεια και την εξαθλίωση, αφού στις χώρες τους πλιατσικολόγησαν για χρόνια διεθνείς κοράκια του καπιταλισμού και των μονοπωλίων που κατέκλεψαν τους φυσικούς τους πόρους και πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να παλέψουν οι μαθητές, η νεολαία , ο λαός γενικότερα, κόντρα στον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία.

Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες και να παλέψουμε από κοινού ενάντια στα μέτρα που τους φυλακίζουν στην χώρα μας.

Να παλέψουμε ενάντια στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστές που είναι έτοιμοι να ανάψουν το φυτίλι του πολέμου και στην περιοχή μας.

Να πούμε όχι σε ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε και τα εγχώρια στηρίγματα τους, την αστική τάξη και τους πολιτικούς εκφραστές τους, που μετατρέπουν την χώρα σε μαγνήτη επιθέσεων παίρνοντας ενεργά μέρος στο άγριο ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστών, για το ξαναμοίρασμα των αγορών, των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς τους.

Αυτοί πυροδοτούν τις εντάσεις και τους πολέμους, για τα δικά τους οικονομικά – ταξικά συμφέροντα θα κάνουν τους λαούς και την νεολαία κρέας με τα δολοφονικά κανόνια και όπλα τους αφού πρώτα τους ντοπάρουν με εθνικισμό και ρατσιστικό μίσος.

Σήμερα έχουν ευθύνη όσοι κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν ακούν, αφήνοντας να χύνεται το ρατσιστικό δηλητήριο στις σχολικές κοινότητες, με εθνικιστικές ομάδες να προβάλλουν ένα στρεβλό πατριωτισμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του συστήματος.

Χρειάζεται άμεση αντίδραση και κινητοποίηση γιατί το αυγό του φασισμού έχει πολλά κεφάλια και πρέπει να τσακιστεί μαζί με το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που το γεννάει και το θρέφει.

Σαββίδης Παναγιώτης 
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *