Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Πέτρος Τσαρκνιάς: Άμεση αποκατάσταση της βατότητας και λειτουργία του δρόμου Κερασιάς - Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμακτσαλάν

Μετά το ζήτημα που προέκυψε από την διακοπή κυκλοφορίας λόγω κατολισθήσεων στο δρόμο Κερασιάς - Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμακτσαλάν,
 
πήγα στο χώρο και ενημέρωσα σχετικά την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κο Ιωάννη Κετικίδη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πέλλας Κο Πέτρο Ζέρζη και τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών Λουτρακίου Κο Δημήτριο Λιούγα και είχα επικοινωνία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Έδεσσας και το τμήμα Τροχαίας Έδεσσας, προκειμένου να βρεθεί μία εντελώς άμεση λύση για την αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου, όσο οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και να τεθεί ο δρόμος πάλι σε κυκλοφορία.

Ο δρόμος από την Κερασιά έως το χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν μήκους 18 χλμ, στα πρώτα 7 χλμ ανήκει στο Δήμο Έδεσσας και τα υπόλοιπα 11 χλμ στο δήμο Αλμωπίας. Σε κάποια σημεία του οδοστρώματος εδώ και χρόνια εμφανίζονται καθιζήσεις, στις οποίες συνήθως το φθινόπωρο γίνονται εργασίες συντήρησης με τη διάστρωση υλικού 3Α, Δυστυχώς φέτος και μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει κάποια εργασία συντήρησης με συνέπεια μετά από έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Έδεσσας και αυτοψία, ο δρόμος να τεθεί σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας του.

Παράλληλα φέτος ο Δήμος Έδεσσας προέβη σε συντήρηση του οδοστρώματος από τον Άγιο Αθανάσιο μέχρι το χιονοδρομικό, καθώς και αυτός ο δρόμος παρουσίαζε προβλήματα στο οδόστρωμά του.
 
 του δρόμου επιβάλλεται να γίνει εντελώς άμεσα, πριν οι καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις) καταστήσουν αδύνατη την εκτέλεση εργασιών, θα πρέπει <<αύριο>> κιόλας να γίνει συντονισμός των δύο δήμων, της περιφέρειας και των υπηρεσιών τους και να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης.

Βέβαια, επειδή οι όποιες εργασίες γίνουν τώρα είναι πρόχειρες λύσεις, θα πρέπει από σήμερα να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες μελέτες και η όλη διαδικασία ώστε την άνοιξη να ξεκινήσουν οι εργασίες ολοκληρωμένης παρέμβασης στα σημεία που παρουσιάζουν πρόβλημα και να γίνει σωστή συντήρηση του οδοστρώματος. Επίσης ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που μας απασχολεί κάθε χρονιά, είναι ο εκχιονισμός αυτού του δρόμου, ώστε να εξασφαλίζεται ο καθαρισμός και η δυνατότητα πρόσβασης στο χιονοδρομικό κέντρο και από την μεριά της Αλμωπίας.

Και εδώ θα πρέπει να συνεργαστούν οι δύο δήμοι και η περιφέρεια.

Δυστυχώς ο δήμος Αλμωπίας όλα αυτά τα χρόνια, (και όχι μόνο τώρα) δεν έχει αντιμετωπίσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν όπως πραγματικά του αξίζει, δεν έχει δείξει ουσιαστικό ενδιαφέρον, "γυρίζοντας την πλάτη του", και χωρίς να γίνεται αντιληπτός ο ρόλος, οι επιπτώσεις και οι προοπτικές από την λειτουργία και την ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου.

Το πρόβλημα που προέκυψε από τη διακοπή κυκλοφορίας του δρόμου, να γίνει η αφορμή να ξεκινήσει μία αποτελεσματική συζήτηση για το Χιονοδρομικό Κέντρο και τον ρόλο του στη συνολική τουριστική ανάπτυξη της Πέλλας (Λουτρών Λουτρακίου, Λίμνης Βεγορίτιδας, Αλμωπίας, Έδεσσας και Πελλαίας Χώρας).



Πέτρος Τσαρκνιάς

Δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *