Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για το νέο έτος 2020

Αγαπητές συμπολίτισσες κι αγαπητοί συμπολίτες. Φίλες και φίλοι.

Με τη χάρη του Παντοκράτορα φτάσαμε αισίως στο τέλος της φετινής χρονιάς. Αποχαιρετάμε, λοιπόν, το 2019 και προσμένουμε κι ατενίζουμε το νέο έτος 2020 με θάρρος κι αισιοδοξία.

Από τη χρονιά που γίνεται σε λίγο παρελθόν κρατάμε τα όμορφα, τα ευχάριστα, όλα αυτά που και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές μας συνδέουν, μας ενώνουν και μας κάνουν πιο αλληλέγγυους, πιο χαρούμενους και πιο δυνατούς.

Κρατάμε τα χρήσιμα και τα ωφέλιμα πάνω στα οποία θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να οικοδομούμε μια κοινωνία ισχυρή, δίκαιη, ψυχωμένη κι ανθρώπινη.

Μια κοινωνία που έχει πυλώνες κι αντηρίδες:

-τις ικανότητες, την ευαισθησία και τη μαχητικότητα για ζωή των συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες,

-την ελπίδα, τον ενθουσιασμό και το σφρίγος της νεολαίας μας,

-την αποτελεσματικότητα και τη δημιουργικότητα της μέσης ηλικίας,

-την εμπειρία, τη σοφία και τη σύνεση των συνανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας

Στη νέα χρονιά που ανατέλλει ας εργαστούμε συντονισμένα και συλλογικά για να προστατέψουμε και να διατηρήσουμε τη συνεκτικότητα της κοινωνίας μας και μέσα από την κοινή προσπάθεια και τον αγώνα, τη σύνθεση και τη συμπαράταξη να πετύχουμε την ολοκληρωμένη πρόοδο, την αειφόρα κι ανθρώπινη ανάπτυξη του τόπου μας. Και μέσω της συλλογικότητας και του «όλοι πάντα μαζί» να πετύχουμε την προσωπική και την οικογενειακή μας ευδαιμονία και προκοπή.

Ας δείξουμε, λοιπόν, ακόμη μεγαλύτερο σεβασμό, φροντίδα και αλληλεγγύη στα μέλη της κοινωνίας μας που χρειάζονται και τους οφείλουμε την υποστήριξή μας, ώστε να σταθούν όρθιοι στα πόδια τους με αξιοπρέπεια κι όχι να οδηγούνται στην επαιτεία, στην ελεημοσύνη και στην παρεκτροπή.

Ας βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και την ποιότητα της ζωής μας.

Να διεκδικήσουμε τα κάθε είδους έργα υποδομής και τις υπηρεσίες σ΄όλους τους τομείς, όπως για παράδειγμα: υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση, πολιτισμό, αθλητισμό που έχει ανάγκη και δικαιούται ο τόπος μας.

Να σεβαστούμε, να διατηρήσουμε και ν΄ αναδείξουμε την πλούσια πολιτιστική και ιστορική μας παράδοση.

Να προάγουμε τον εθελοντισμό, να σεβαστούμε και να φροντίσουμε ακόμη περισσότερο το περιβάλλον.

Ν΄ αξιοποιήσουμε με τον ορθολογικότερο τρόπο τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σ΄όλους τους παραγωγικούς, εμπορικούς, τουριστικούς και επιχειρηματικούς κλάδους μ΄έμφαση στην αγροτική οικονομία, τη μεταποίηση και το επιχειρείν.

Να μην ξεχνάμε τον απόδημο ελληνισμό και τα ξενιτεμένα μας παιδιά και να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό προετοιμάζοντας τις ανάλογες προϋποθέσεις ώστε να επιστρέψουν και να δημιουργήσουν στην πατρίδα μας.

Στο δύσκολο κι ασταθές διεθνές περιβάλλον, ας στηρίξουμε την πατρίδα μας, ώστε με όσα μέσα διαθέτει να συμβάλλει στον εξανθρωπισμό της ανθρωπότητας και να παραμένει υπερασπιστής των δίκαιων εθνικών μας δικαιωμάτων και θεμελιώδης παράγοντας της διεθνούς ειρήνης, ασφάλειας, συνεργασίας και προόδου.

Με τις σκέψεις αυτές που αισθάνθηκα την ανάγκη να τις μοιραστούμε θέλω κι ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία μας: την Εκκλησία, τους Βουλευτές, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Αντιπεριφέρεια Πέλλας, τη Μεραρχία, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τους Δημάρχους και τα Δημοτικά – Τοπικά Συμβούλια κι όλους τους θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Νομού μας.

Να ευχαριστήσω τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του Δήμου μας, τους συνεργάτες μου και τα στελέχη των υπηρεσιών μας.

Επίσης, τα Μέσα Ενημέρωσης.

Να ευχαριστήσω τους συλλόγους, τα σωματεία, τους παραγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς, όλες κι όλους τους συμπολίτες μας που προσφέρουν κι αναδεικνύουν με κάθε τρόπο τον τόπο μας είτε συλλογικά είτε προσωπικά, είτε η προσφορά τους βλέπει το φως της δημοσιότητας είτε όχι.

Και μαζί με τις ευχές για υγεία, ευτυχία, πρόοδο και αλληλοσεβασμό να διαβεβαιώσω ότι ως Δημοτική Αρχή κι ως Δήμος Σκύδρας θα είμαστε εδώ όλες κι όλοι μαζί ενωμένοι, αποφασισμένοι και ψυχωμένοι για να πετύχουμε τα καλύτερα για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας και για ν΄ αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε κάθε κι όποια δυσκολία ή πρόβλημα παρουσιαστεί!

Ευλογημένο, Δημιουργικό και Καλότυχο 2020!


Με αγάπη και εκτίμηση

Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δήμαρχος Σκύδρας


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *