Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Νεκρός ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο από αμερικανικά πυρά

Νεκρός από τα πυρά των Αμερικανών στρατιωτών έπεσε ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο Κασίμ Αλ Ρίμι.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποκάλυψε την Πέμπτη (6/2) πως ο ηγέτης της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, Κασίμ Αλ Ρίμι, είναι νεκρός, καθώς εξολοθρεύτηκε ύστερα από επιχείρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Υεμένη.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, «κατόπιν εντολής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι ΗΠΑ διεξήγαγαν μια επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας στην Υεμένη.

Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του ακραίου ισλαμιστή ηγέτη της Αλ Κάιντα, Αλ Ρίμι, και του υπαρχηγού του, Αλ Ζουαχίρι».

Στη δήλωση αναφέρεται ότι ο Αλ Ρίμι εντάχθηκε στην Αλ Κάιντα τη δεκαετία του '90 και πολέμησε στο πλευρό του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Αφγανιστάν.

Επίσης, υπογραμμίζεται «η Αλ Κάιντα σκότωσε πάρα πολλούς πολίτες στην Υεμένη και γενικότερα στην Αραβική Χερσόνησο υπό την ηγεσία του Αλ Ρίμι.

Ο θάνατος του Αλ Ρίμι αποτελεί καίριο πλήγμα στους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα».

«Πλέον τα συμφέροντα και οι σύμμαχοί είναι πιο διασφαλισμένοι. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τους τρομοκράτες οι οποίοι προσπαθούν να μας βλάψουν» καταλήγει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.







Πηγή: ethnos.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *