Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα, 352 στο σύνολο - Οι νέες ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 65 ασθενείς νοσηλεύονται εκ των οποίων 9 διασωληνωμένοι.

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, έχουν επιβεβαιωθεί άλλα 21 κρούσματα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 352. Ο κ. Τσιόδρας έκανε τον απολογισμό του τελευταίου 24ώρου της μάχης ενάντια στον κορονοϊό, καθώς, όπως είπε, η διασπορά της νόσου σε όλο τον κόσμο συνεχίζεται. Μάλιστα, σημείωσε ότι από τα παραπάνω από 4.000 δείγματα που έχουν παρθεί, μένει να βγουν αποτελέσματα για περίπου 200 δείγματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τα συνολικά 352 κρούσματα τα 65 νοσηλεύονται, από τους οποίους είναι οι 9 διασωληνωμένοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες. Από τα συνολικά 352 κρούσματα τα 51 είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, είναι δηλαδή τα λεγόμενα «ορφανά». Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Στην ενημέρωση παραβρέθηκε και ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς έστειλε το μήνυμα στους πολίτες να συναιτίζονται με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Ακόμη, ανέφερε ότι αναγκάζονται να παίρνουν μέτρα για να μην βγαίνουν οι πολίτες στους δρόμους. Παρόλα αυτά ξεκαθάρισε ότι δεν κλείνουν φούρνοι, φαρμακεία κ.λπ. Είπε χαρακτηριστικά ότι τα σούπερ μάρκετ θα ανοίγουν πλέον από τις 07:00 έως τις 22:00 και θα λειτουργούν και Κυριακές (για ντελίβερι).

Τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο και ο κ. Χαρδαλιάς έκαναν σαφές, πάντως, ότι όποιος έρχεται από το εξωτερικό θα μπαίνει προληπτικά σε καραντίνα. 





Απο το ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *