Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Αγαπητοί μου συνδημότες,


έφτασε και φέτος η επέτειος της μέρας που γράφτηκε με τα πιο χρυσά γράμματα τόσο στην ιστορία του Έθνους όσο και στην παγκόσμια ιστορία. Σχεδόν 200 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που οι Έλληνες ύψωσαν το λάβαρο της Επαναστάσεως και με τις ηρωικές τους πράξεις αποτίναξαν το ζυγό που σκλάβωνε την πατρίδα μας σε άλλες περιοχές 400 χρόνια και σε άλλες όπως στην Αλμωπία μας έφτασε μέχρι και 500. Είναι εκείνες οι μορφές όπως του Κολοκοτρώνη, του Ανδρούτσου, του Φεραίου, του Νικηταρά και φυσικά του Αγγελή Γάτσου, που δόθηκαν ολοκληρωτικά για την ελευθερία μας. Αμέτρητες ηρωικές μάχες που μας γεμίζουν διδάγματα και υπερηφάνεια.

Φέτος, τα φερε έτσι η μοίρα που καλούμαστε να δώσουμε κι εμείς τη δική μας μάχη, αυτή τη φορά απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, που απειλεί την Ελλάδα και όλη την ανθρωπότητα. Ωστόσο δεν μας πτοούν ούτε οι κλειστοί ναοί, ούτε οι εκδηλώσεις μνήμης που δεν θα γίνουν. Η διπλή γιορτή του Έθνους μας, είναι και θα είναι οδηγός για το μέλλον. Θέλω να σας ζητήσω να υψώσετε όσο πιο ψηλά γίνεται την γαλανόλευκη στο μπαλκόνι, να ανάψετε το καντηλάκι στο εικονοστάσι και να καθίσετε με τα παιδιά σας, διαβάζοντας τους ιστορίες του Έπους του 1821. Είναι ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε όλοι μαζί και να πούμε ευχαριστώ στους προγόνους μας για τη θυσία τους υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

Εύχομαι σε όλους σας Χρόνια Πολλά και του χρόνου που συμπληρώνονται τα 200 χρόνια αυτής της λαμπρής γιορτής, όλοι μαζί υγιείς να καταθέσουμε στεφάνια και στο τελευταίο Ηρώον, κρατώντας ζωντανή τη φλόγα της Ελευθερίας.


Χρήστος Μπάτσης

Δήμαρχος Αλμωπίας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *