Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

32 οι νεκροί στην Ελλάδα - Ανακοινώθηκαν 4 νέοι θάνατοι και 95 νέα κρούσματα

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα στη χώρα επιβεβαιώθηκαν 95 νέα κρούσματα κορωνοϊού με το σύνολο να ανέρχεται σε 1.061. Από όσους νοσηλεύονται, 69 είναι διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τέσσερις ακόμη θανάτους από κορωνοϊό. Το σύνολο των νεκρών στη χώρα είναι 32, με μέση ηλικία τα 73 έτη. Από τους θανάτους οι 25 αφορούν άνδρες και οι 7 γυναίκες.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν γίνει πάνω από 14.300 τεστ για κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, από όσους νοσηλεύονται το μέσο διάστημα παραμονής στο νοσοκομείο είναι οι 10 ημέρες.

Κορωνοϊός: Αυστηροποιείται το πλαίσιο για τους επαναπατρισμούς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι λαμβάνονται νέα μέτρα για τις αεροπορικές συνδέσεις. Συγκεκριμένα τόνισε ότι θα επιτρέπονται πλέον επαναπατρισμοί από τρεις κατηγορίες ατόμων:

α) Οσοι χρήζουν υγειονομικής φροντίδας (έγκυες ή με κάποιο σοβαρό νόσημα) με ιατρική βεβαίωση

β) Οσοι δεν έχουν εξασφαλισμένη στέγη (λ.χ. λήξη διαστήματος νόμιμης διαμονής σε χώρα του εξωτερικού ή απώλεια μίσθωσης)

γ) Οσοι είναι με πτήση transit (με αποδεικτικό εισιτηρίου)
 
 
 
Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *