Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση από το Δήμο Σκύδρας για τον κορωνοϊό

Στο πλαίσιο της συμβολής του Δήμου Σκύδρας στην πληροφόρηση του πληθυσμού μας με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19(κορωνοϊός) προωθούμε την ενημερωτική πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην οποία πρωτοβουλία εντάσσεται η καμπάνια: «Δεν φοβόμαστε-Προστατευόμαστε/Ασπίδα μας η γνώση».

Έτσι, λοιπόν, σε ειδικό πλαίσιο της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Π.,www.civilprotection.gr, συμπεριλαμβάνονται για την ενημέρωση όλων μας:

-ψηφιακό έντυπο με δέκα εννέα ερωτήσεις – απαντήσεις για τον κορωνοϊό,

-ψηφιακή έκδοση οκτώ οδηγιών σε έξι γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, αλβανικά, αραβικά και περσικά), ώστε, σύμφωνα με τη Γ.Γ.Π.Π., «όλοι όσοι διαμένουν προσωρινά ή μόνιμα στην ελληνική επικράτεια να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση για τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας».

Παρακάτω αναφέρουμε τις οκτώ χρήσιμες και σημαντικές οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό:

-Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.

-Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή με ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

-Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

-Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.

-Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα η δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας(τηλ.2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

-Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατ α τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

- Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

- Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *