Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Ο Τσαβούσογλου προκαλεί ξανά: "Η Ελλάδα δίνει όπλα στους αγρότες - Για να πυροβολούν κατά των μεταναστών!"

Την ρητορική έντασης συντηρεί η τουρκική πλευρά με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό του Ντομινίκ Ράαμπ, ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε τις ελληνικές αρχές ότι μοιράζουν όπλα σε αγρότες προκειμένου να πυροβολούν κατά των μεταναστών. «Τι βλέπουμε από τη μία πλευρά; Τρεις μετανάστες πέθαναν. Ενώ κάποιος τρέχει, πυροβολείται από πίσω. Διανέμουν κυνηγετικά όπλα σε όλους τους αγρότες εκεί, έτσι προκειμένου να ρίχνουν τους μετανάστες», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε εκτοξεύσει «πυρά» προς τις ελληνικές αρχές περί επίθεσης με δακρυγόνα προς τους μετανάστες.

Η ΕΕ «δεν αμφισβητεί, ούτε επικρίνει τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων των κρατών μελών για λόγους αλληλεγγύης», είπε μεταξύ άλλων ο Τσαβούσογλου, όπως αναφέρει η haberler, και σε άλλο σημείο τόνισε: «Είμαστε πάντα έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί τους, είμαστε έτοιμοι αλλά όλοι να είναι ειλικρινείς».

«Κανείς δεν χρειάζεται να μας υπενθυμίζει το μνημόνιο κατανόησης της 18ης Μαρτίου, τηρούμε τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτές. Αν διαβάσετε ξανά τις λεπτομέρειες της συμφωνίας θα δείτε ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της αλλά δυστυχώς η ΕΕ δεν τηρεί τις δικές της», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
 
 
 
 
Πηγή: iefimerida.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *