Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Επίδομα 800 ευρώ: Επεκτείνονται οι δικαιούχοι - Οι νέες κατηγορίες

Επεκτείνει η κυβέρνηση τους δικαιούχους των 800 ευρώ προκειμένου να στηρίξει τους εργαζομένους και την οικονομία εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αμέσως μετά το Πάσχα έρχεται τροπολογία που θα προβλέπει τα εξής:

Επέκταση της έκπτωσης ενοικίου 40% και για τους φοιτητές.
Επέκταση της χορήγησης των 800 ευρώ και στον επιχειρηματικό κόσμο που απασχολεί από 5 έως 20 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η τροπολογία αυτή αφορά περίπου 200.000 επιχειρήσεις.
Επίσης τη Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα θα γίνε νέα διεύρυνση των δικαιούχων των 800 ευρώ, η οποία θα καλύψει 160.000 εργαζόμενους που είναι εκτός μισθωτής απασχόλησης.

Μεταξύ άλλων η απόφαση θα καλύπτει: οικοδόμους, ξεναγούς, αποκλειστικούς νοσοκόμους, δασεργάτες, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, αγγειοπλάστες, ασβεστοποιούς αλλά μισθωτούς του τουριστικού τομέα οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδο ανεργίας του Δεκεμβρίου.

Η συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων θα λάβει τα 800 ευρώ μετά το Πάσχα. Αναμένεται να τους πιστωθούν τα χρήματα στα τέλη Απριλίου και έως 5 Μαΐου.
 
 
 
 
Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *