Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Η Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας για την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νοσοσχεδίου

Την Πέμπτη 30/4/2020, η Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας πραγματοποίησε Παράσταση Διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Πέλλας, συμμετέχοντας μαζί με δεκάδες ΕΛΜΕ σε όλη την χώρα, τους ΣΕΠΕ, την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ που πραγματοποίησαν αντίστοιχες δράσεις σε πολλές πόλεις.

Στο κάλεσμα του Συλλόγου μας ανταποκρίθηκαν αντιπροσωπευτικά εκπαιδευτικοί από τα Γυμνάσια, τα Γενικά Λύκεια, τα ΕΠΑΛ και τα Εσπερινά ΕΠΑΛ, καθώς επίσης και συνάδελφοι / συναδέλφισσες από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μια μαθήτρια ΕΠΑΛ εγγεγραμμένη ως άνω των 17 ετών.

Στο ψήφισμα που επιδόθηκε στην ΔΔΕ Πέλλας, τονίζεται ιδιαίτερα ότι το αντιεκπαιδευτικό αυτό νομοσχέδιο βάζει νέους, μεγαλύτερους φραγμούς στη μορφωτική πορεία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, με το στοίβαγμα των παιδιών σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικά ως και 26-27 ανά τάξη, με τις συνεχείς και αυξημένες εξετάσεις σε Γυμνάσιο Λύκειο και την Τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο, την επαναφορά του χαρακτηρισμού της διαγωγής και ιδιαίτερα με τον αποκλεισμό των 17χρονων από το δικαίωμα εγγραφής στα ΕΠΑΛ κ.ά.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο, υπήρχε έντονη αντίδραση από τη μεριά μας τόσο για το χρόνο κατάθεσής του, σε συνθήκες που εμποδίζεται η δημοκρατική λειτουργία και δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, όσο και για το περιεχόμενό του.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Παράσταση Διαμαρτυρίας επισκέφτηκαν και είχαν ένα σύντομο διάλογο και με τον Διευθυντή της ΔΠΕ Πέλλας στον οποίο γνωστοποίησαν την αντίθεση των εκπαιδευτικών στην κατάθεση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου και την περίοδο που η κυβέρνηση επιλέγει να το κάνει.

Επίσης, εκφράσαμε και εκφράζουμε την αγωνία όλων των εκπαιδευτικών για την ανάγκη λήψης μέτρων, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες. Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πρέπει να τηρηθούν αυστηρά κριτήρια αφού υπάρχουν ολόκληρες ομάδες εργαζομένων που, ενώ κινδυνεύουν από τον ιό, δεν ανήκουν στο χαρακτηρισμό που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών. Το Υπουργείο δεν μπορεί να παίζει με την υγεία χιλιάδων συναδέλφων και μαθητών, αλλά και του οικογενειακού περιβάλλοντός τους!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ!

Θα μας βρει μπροστά της!

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας Εγνατία 89 (2Ο Γυμνάσιο Έδεσσας), 58200 Έδεσσα Τηλ. επικ.: 6949209964 (αντιπρόεδρος) Ε-mail: elmepellas@gmail.com

Έδεσσα, 2-5-2020

Για το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας
Η Αντιπρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Σεμερτζίδου Δέσποινα Τραπεζανίδης Γιώργος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *