Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου Κτηματογράφησης Σκύδρας σε χώρο του Δημαρχείου Σκύδρας

Με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Σκύδρας αποτράπηκε η διακοπή της λειτουργίας του Γραφείου Κτηματογράφησης Σκύδρας και η μεταφορά του στα Γιαννιτσά.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου προκειμένου ν΄αποτρέψει την υλοποίηση της απόφασης διακοπής και μεταφοράς του Γραφείου είχε, κατά το προηγούμενο διάστημα, τηλεφωνικές επαφές με τους αρμόδιους του Ελληνικού Κτηματολογίου Α.Ε. – Κτηματογνώμων.Η Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα της διατήρησης του Γραφείου Κτηματογράφησης στη Σκύδρα, ώστε ν΄αποφευχθούν οι επιπτώσεις από το κλείσιμό του και επιχειρηματολόγησε επισημαίνοντας, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

Οι πολίτες του Δήμου Σκύδρας, αλλά και οι συναφείς επαγγελματικοί κλάδοι (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, λογιστές κ.α.) θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται προς τα Γιαννιτσά και να επιστρέφουν διανύοντας μια απόσταση πενήντα χιλιομέτρων περίπου και να υφίστανται μια μεγάλη ταλαιπωρία και καθυστέρηση λαμβανομένων υπόψη:

- του κόστους μετακίνησης κι επιστροφής,

- την ταλαιπωρία εν μέσω της θερινής περιόδου,

- την απώλεια σημαντικού χρόνου για την ολοκλήρωση της διεκπεραίωσης των υποθέσεών τους, όταν μάλιστα έχουν ήδη καταβάλλει σημαντικά ποσά μέχρι τώρα, και ειδικότερα για τους συμπολίτες μας που οι περισσότεροι είναι αγρότες αυτή η περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τις παραγωγές τους (συγκομιδή, καλλιεργητικές εργασίες και φροντίδες, δηλώσεις κ.α.),

- την έκθεση στους κινδύνους της πανδημίας λόγω μετακινήσεων.

Επιπλέον των ανωτέρω και προκειμένου ο Δήμος Σκύδρας να συμβάλλει στη διατήρηση του Γραφείου Κτηματογράφησης η Δήμαρχος πρότεινε τη δωρεάν παραχώρηση δημοτικού χώρου στο Δημαρχείο Σκύδρας, για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Η παρέμβαση – πρόταση της Δημάρχου είχε ως αποτέλεσμα την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο και τη μεταφορά του Γραφείου Κτηματογράφησης Σκύδρας στα Γιαννιτσά, γιατί αυτό που προέχει είναι η άμεση κι αποτελεσματική εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Το Γραφείο, λοιπόν, Κτηματογράφησης Σκύδρας θα συνεχίσει τη λειτουργία του σε χώρο του Δημαρχείου Σκύδρας και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Για λόγους υγειονομικής προστασίας κι ασφάλειας η εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων θα γίνεται από την πλαϊνή είσοδο του Δημοτικού Συμβουλίου, απέναντι από την Εθνική Τράπεζα. Οι ώρες λειτουργίας του, από την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, και κάθε Τετάρτη θα είναι από τις 08:00΄έως τις 14:00΄.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *