Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Το εργατοϋπαλληλικο κέντρο Έδεσσας - Αλμωπίας για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας






Πληροφορηθήκαμε ότι το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που συστάθηκε για την αξιολόγηση και την επανεξέταση των κριτηρίων χορήγησής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο θα επιφέρει μειώσεις σε χιλιάδες υπαλλήλους.

Μια από τις κατηγορίες εργαζομένων που πλήττεται είναι αυτή των σχολικών καθαριστριών που σήμερα λαμβάνουν επίδομα 150 ευρώ μηνιαίως και σύμφωνα με τη βαθμολόγηση της επιτροπής θα λάβουν επίδομα της τάξης των 70 ευρώ, καθώς επίσης και οι εργάτες οικοδόμοι κ.α.

Όπως καταλαβαίνετε η μείωση είναι μεγάλη για αυτήν την κατηγορία εργαζομένων και μάλιστα που όντως κάνουν μια επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία με όλα αυτά τα χημικά που χρησιμοποιούν συνεχώς για την καθαριότητα.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και με τη συμμετοχή εκπροσώπων άλλων υπουργείων προκειμένου να συζητηθούν τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από το πόρισμα της ειδικής επιτροπής.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε τις ενέργειες σας ώστε να μην πειραχτεί αυτός ο πολύπαθος κλάδος των σχολικών καθαριστριών που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί και ταλαιπωρείται, όπως και οι υπόλοιποι κλάδοι που άμεσα θίγονται.


Για την Διοίκηση


Ο Πρόεδρος Ο Αν. Γ. Γραμματέας

Ν. Γκοτζαμάνης Χ. Τόπκας


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *