Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Δήμος Αλμωπίας: Έγκριση του σχεδίου Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Αλμωπίας ( ΣΒΑΚ) & Έγκριση έργων στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Π.Α.Α.) 2014 - 2020


Η Δημοτική αρχή προχώρησε στην έγκριση του σχεδίου Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Αλμωπίας ( ΣΒΑΚ).

Στο δημοτικό συμβούλιο, που έλαβε χώρα στις 28 /09/2022 , παρουσιάστηκε για πρώτη φορά , από εκπροσώπους της εταιρείας , μια στρατηγική για την μελλοντική ανάπτυξη του δήμου μας.

Το σχέδιο βασίστηκε σε μια προσεκτική αξιολόγηση της τρέχουσας και μελλοντικής απόδοσης του οδικού συστήματος , εξετάζοντας την υφιστάμενη κατάσταση, διαμορφώνοντας ένα επίπεδο έναντι του οποίου μπορεί να μετρηθεί η μελλοντική πρόοδος της πόλης , και καθορίστηκαν στόχοι απόδοσης για την καθοδήγηση της υλοποίησης του σχεδίου.

Με όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και έχουμε στα χέρια μας , αλλά και με την ολοκλήρωση του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού και της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης της Αριδαίας , τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη , θα αναδιαμορφώσουμε τις υποδομές , τους χώρους αναψυχής και άθλησης και θα υπάρχει επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο της πόλης όπως πρέπει να είναι. Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις θα αποκτήσει χαρακτήρα η Αριδαία με το ποτάμι μέσα στην πόλη , το Δασάκι και τα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος..

Έγκριση έργων στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Π.Α.Α.) 2014 - 2020 - Δράση 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.



Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου Αλμωπίας προς όφελος των πολιτών! Συνολικού προϋπολογισμού 1.077.434,59€


Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:


1)ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΟΡΕΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ προϋπολογισμού 215.244,89€


2) ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΧΡΥΣΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ προϋπολογισμού 594.341,54€


3) ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΣΑΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

προϋπολογισμού 267.848,16€


Πρόκειται για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που θα εξυπηρετήσουν αγρότες, κτηνοτρόφους αλλά και χώρους αναψυχής καθώς περιλαμβάνονται δρόμοι προς αγρόκτημα, προς σταβλικές εγκαταστάσεις αλλά και το πολύ σημαντικό κομμάτι στα λεγόμενα «πλατανάκια» στο Βορεινό όπου προσελκύει πλήθος κόσμου λόγω της ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς της περιοχής.

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *