Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Μωρό εκτός θρησκευτικού γάμου βάφτισε ο Πάπας Φραγκίσκος!

Μωρό εκτός θρησκευτικού γάμου βάφτισε ο Πάπας ΦραγκίσκοςΈνα ακόμη μήνυμα για μία «Εκκλησία με ανοιχτές τις πόρτες» έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη βάπτιση 32 μωρών στη μεγαλοπρεπή Καπέλα Σιστίνα την Κυριακή, καθώς ανάμεσα στους νεοφώτιστους ήταν και η μικρή Τζούλια, οι γονείς της οποίας δεν έχουν τελέσει θρησκευτικό γάμο.

Οι γονείς της επτά μηνών Τζούλια είναι στρατιωτικοί από την Απουλία που υπηρετούν στην Τοσκάνη. Λίγο καιρό πριν είχαν πλησιάσει τον Πάπα σε μία ακρόαση στο Βατικανό ρωτώντας τον εάν μπορεί να βαπτίσει την κόρη τους.

Το ζευγάρι έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο και όχι ενώπιον της Εκκλησίας. Αυτό κατά πολλούς ιερείς θα ήταν απαγορευτικό για τη βάπτιση της μικρής τους, όχι όμως για τον Αργεντινό ποντίφικα που συναίνεσε πρόθυμα στην επιθυμία τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Tirreno.

Κατά τη διάρκεια της βάπτισης των 32 μωρών το γοερό τους κλάμα ηχούσε σαν... χορωδία στην Καπέλα Σιστίνα. «Η πιο όμορφη χορωδία σήμερα είναι αυτή των μωρών» είπε ο Πάπας, ενώ παρότρυνε τις μαμάδες «εάν πεινούν τα μωρά τους, να νοιώσουν άνετα να τα ταΐσουν».

Και μιλώντας μετά το μυστήριο στους γονείς τους συμβούλευσε πως η καλύτερη κληρονομιά που μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους είναι η πίστη.

Ο Αργεντινός Πάπας έβαλε ταυτόχρονα την Κυριακή την πρώτη σφραγίδα του στο Κολέγιο των Καρδιναλίων, την ανώτατη ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ορίζοντας 19 καρδιναλίους από όλο τον κόσμο σε μία ακόμη κίνηση που αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή του για την προστασία των φτωχών.

Οι 16 από τους νέους καρδιναλίους -που επελέγησαν και θα διοριστούν επίσημα στις 22 Φεβρουαρίου- είναι κάτω των 80 ετών (από 55 έως 74 ετών), συνεπώς μπορούν να μετάσχουν στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων που θα κληθεί να επιλέξει τον επόμενο Πάπα.

Οι μισοί από τους νέους καρδιναλίους είναι μη Ευρωπαίοι, γεγονός που καταδεικνύει τη σπουδαιότητα που προσδίδει στον αναπτυσσόμενο κόσμο ο Πάπας -ο πρώτος μη Ευρωπαίος επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε 1.300 χρόνια. 

Οι νέοι καρδινάλιοι προέρχονται από Ιταλία, Γερμανία, Βρετανία, Νικαράγουα, Καναδά, Ακτή του Ελεφαντοστού, Βραζιλία, Αργεντινή, Νότιο Κορέα, Χιλή, Μπουρκίνα Φάσο, Φιλιππίνες και Αΐτή.

Ευαγγελία Μπίφη

πηγές:in.gr,Newsroom, ΔΟΛ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *