Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Νέα ρύθμιση για χρέη προς τα Ταμεία

Θα γίνεται χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα
Χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και ανεξαρτήτως ποσού οφειλής θα γίνεται πλέον η ένταξη στη ρύθμιση των 12 ή περισσότερων δόσεων για όλους όσοι χρωστούν στα Ταμεία και δεν έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή.

Η ρητή αυτή υποχρέωση είχε προβλεφθεί στο νόμο 4152/13 ως βασική προϋπόθεση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων μέχρι 31/12/2012 χρεών προς τα Ταμεία και πλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Τύπου της Κυριακής, παύει να υφίσταται, καθώς η σχετική διάταξη διαγράφηκε από το νέο νόμο του υπουργείου Εργασίας (ν. 4225/14).

Όσοι λοιπόν έχουν χρέη στα Ταμεία που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα στις 31/12/2012 μπορούν πλέον να πάρουν το «εισιτήριο» της ρύθμισης ακόμη και αν έχουν δημιουργήσει νέα χρέη, ανεξαρτήτως ποσού προς το Δημόσιο ή προς τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1/1/2013 και μετά.

Η σημαντική αυτή αλλαγή ανοίγει το δρόμο σε δεκάδες χιλιάδες από τους 750.000 συνολικά οφειλέτες σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ να ενταχθούν στη ρύθμιση χρεών με πολύ καλύτερους όρους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *