Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Μπούκουρας: δεν είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής αλλά φίλος - Δήλωσε... ΠΑΣΟΚ (vids & pics)

Μπούκουρας: δεν είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής αλλά φίλος υποστήριξε - Δήλωσε... ΠΑΣΟΚ- Επτά ώρες κράτησε η απολογία του Στάθη Μπούρκουρα 
- Οι ανακριτές έκριναν και τον τρίτο βουλευτή της Χρυσής Αυγής προφυλακιστέο 
- Προειλημμένες οι αποφάσεις, είπε ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας
- Θα περάσει το βράδυ στη ΓΑΔΑ μαζί με Γερμενή και Ηλιόπουλο 
- Τη Δευτέρα και οι τρεις θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού
- Προκλήσεις και προπηλακισμοί από

Χρυσαυγίτες έξω από τον Άρειο Πάγο

Ο Στάθης Μπούκουρας επιχείρησε, από το Σάββατο ήδη, να αποστασιοποιηθεί από τους άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής προκειμένου να αποφύγει την προφυλάκιση. Η αλλαγή στη στάση του είχε διαφανεί άλλωστε από την πρώτη στιγμή της δίωξης.



Μετά από επτά ώρες απολογίας στις εφέτριες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, ο Στάθης Μπούκουρας φαίνεται πως δεν έπεισε πως σέβεται τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Η απόφαση ίδια με εκείνη για τους Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο: προφυλακιστέος.


Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έμεινε στο ανακριτικό γραφείο από τις 10:30 το πρωί μέχρι και τις 17:30 το απόγευμα. Αρνήθηκε τις κατηγορίες, που του αποδίδονται, και όπως αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής αλλά φίλος, καθώς προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο και συγκεκριμένα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μπούκουρας οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, όπου παραμένουν, από το Σάββατο οι δύο άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, που κρίθηκαν και αυτοί προφυλακιστέοι ,μετά τίς πολύωρες απολογίες τους. Και οι τρείς θα οδηγηθούν, τη Δευτέρα, στις φυλακές Κορυδαλλού. Έφυγε από τον Άρειο Πάγο λίγο μετά τις 19:30. Έξω από τα δικαστήρια τον περίμεναν λίγοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής.


Κούγιας: Προειλημμένες που εκτελούνται με συνοπτικές διαδικασίες 

Ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας μίλησε για προειλημμένες αποφάσεις και εκτίμησε πως ο πελάτης του θα αθωωθεί στο δικαστήριο, ενώ χαρακτήρισε την προφυλάκιση του πελάτη του, σκληρή. "Δεν έχω ξαναδεί πολιτική μέσα από τη Δικαιοσύνη. Εύχομαι να μην συμβαίνει αυτό γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία. Όταν καταρρέει η Δικαιοσύνη, καταρρέουν τα πάντα", είπε ο κ. Κούγιας. Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι ο εντολέας του ρωτήθηκε από τις ανακρίτριες, για άλλους ανθρώπους "μέλη της Χρυσής Αυγής", αλλά και για τους συγκατηγορουμένους συναδέλφους του, ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ότι δεν γνωρίζει και αποδοκιμάζει οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες.

"Σέβομαι την απόφαση αλλά είμαι υποχρεωμένος να το πω. Δεν ασχολούμαι με τους άλλους κατηγορουμένους, εδώ πάντως δεν ισχύει ό,τι ισχύει για άλλες υποθέσεις. Οι ανακρίτριες πήραν την απόφαση χωρίς να μας κοιτάξουν στα μάτια".


Το απολογητικό υπόμνημα του Στάθη Μπούκουρα 

Σε υπόμνημα που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής φέρεται να δηλώνει κατηγορηματικά αθώος. Υποστηρίζει ότι "η δίωξη του είναι πολιτική και «βάλλεται» στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του". Επίσης αναφέρει ότι "ουδέποτε έλαβε μέρος σε «εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας» και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο". Ο Στάθης Μπούκουρας προσθέτει ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη. Ο βουλευτής Κορινθίας αναφέρει τέλος ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του σε αυτό, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος». 



πηγή:newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *