Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Οι ελληνικές δυνάμεις συντρίβουν τους Τούρκους στο Μπιζάνι (Σαν σήμερα 14/1)

2001Τραγικές διαστάσεις έλαβε η κακοκαιρία που έπληξε την Ελλάδα. Ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε ασθενή από την
Πάτμο στην Αθήνα, με πέντε επιβαίνοντες κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή νότια του Σουνίου. Στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο πιλότοι, η γιατρός, ο νοσηλευτής και ο ασθενής.

1950ο Νικόλαος Πλαστήρας των "Προοδευτικών Φιλελευθέρων" και ο Εμμανουήλ Τσουδερός του "Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος" ίδρυσαν την ΕΠΕΚ (Εθνική Προοδευτική Ένωσις Κέντρου).

1943Συναντούνται μυστικά στην Καζαμπλάνκα ο βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο  αμερικανός πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούσβελτ, μαζί με στρατιωτικούς ειδήμονες, για το θέμα της ανάπτυξης ενός δεύτερου μετώπου στην Ευρώπη. Η διάσκεψη διαρκεί έντεκα μέρες και αποφασίζεται ο πόλεμος να τελειώσει μόνο με την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας, ενώ προγραμματίζεται και η απόβαση στη Σικελία.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 14/1
1963
Οι The Rolling Stones δίνουν συναυλία με τον Charlie Watts για πρώτη φορά στα τύμπανα. Είχε μόλις αντικαταστήσει τον ντράμερ Tony Chapman. Νέο επίσης πρόσωπο στο σχήμα και ο μπασίστας Bill Wyman, ο οποίος αντικατέστησε τον Dick Taylor. Είναι η πρώτη συναυλία των Rolling Stones με αυτό το line up.


1966
Ο David Bowie κυκλοφορεί το single “Can’t Help Thinking About Me” με την Parlophone Records. Είναι το πρώτο τραγούδι που ηχογραφεί με το όνομα David Bowie (David Jones). Επίσης είναι το πρώτο τραγούδι του Βρετανού καλλιτέχνη που κυκλοφορεί στην Αμερική.



Αθλητισμός 14/1
14/1/2010    Ξεκινά η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος στην Ελλάδα, με σταθμούς στον Χορτιάτη και στο Φιλίππειο και περιλαμβάνει τα 7 ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΙ και STAR. Θα ακολουθήσει σε δεύτερη φάση η εκπομπή από την Αττική στις 18/6/2010.

14/1/1985    Η Martina Navratilova κερδίζοντας το 100ό της τουρνουά τένις ισοφαρίζει το ρεκόρ του Jimmy Connors και της Chris Evert

14/1/1984    Βρίσκεται νεκρός στην μπανιέρα του, σε ηλικία 38 ετών, ο πρώην άσσος της Παναχαϊκής Θέμης Ρήγας, έχοντας χτυπήσει στο κεφάλι εξαιτίας ζαλάδας που του προκλήθηκε από διαρροή φωταέριου

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *