Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ο Ήλιος εκρήγνυται, η NASA το καταγράφει! (vid)

Εικόνες που κόβουν την ανάσα και αφήνουν άφωνους τους ανθρώπους με το τι μπορεί να δημιουργήσουν οι πλανήτες.

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες που κατέγραψε η κάμερά της από την πρώτη ηλιακή έκρηξη του 2015.

Πρόκειται για μία ηλιακή έκρηξη από τις πολλές που γίνονται στην επιφάνεια του καυτού αστεριού, ωστόσο η συγκεκριμένη είχε κάτι το διαφορετικό.

Σύμφωνα με τη NASA, η έκρηξη, η οποία έγινε στις 12 Ιανουαρίου (ξημερώματα 13ης Ιανουαρίου -ώρα Ελλάδος), πρόκειται για ηλιακές εκλάμψεις που στην ουσία βγαίνουν με τη μορφή μαστιγίυ από το εσωτερικό του πλανήτη Ηλιου, εκπέμποντας ισχυρή ακτινοβολία.

Σημειώνεται ότι τα κύματα ακτινοβολίας που παράγονται από την ηλιακή έκρηξη δεν μπορούν να διαπεράσουν την ατμόσφαιρα της Γης και κατά συνέπεια να επηρεάσουν τον άνθρωπο. Το μόνο που μπορεί να συμβεί αν πρόκειται για ισχυρότατη έκρηξη είναι να επηρεαστεί η ατμόσφαιρα στο επίπεδο όπου GPS και τηλεπικοινωνίες παίρνουν... σήμα.




Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *