Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

"Ιερές δουλείες": Η Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας κάνει έξωση στον Φωκά!

Συνάντηση με τον ηγούμενο Δαυίδ στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης είχαν εργαζόμενοι στο Φωκά. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιώντας πορείας από το κατάστημα στην Τσιμισκή στην Μητρόπολη, ζήτησαν να συναντηθούν με τον Μητροπολίτη Άνθιμο για το θέμα που τους ταλανίζει.

Κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό αφού ο Μητροπολίτης απουσίαζε και συναντήθηκα έτσι με τον Ηγούμενο Δαυίδ. Ο Ηγούμενος εξήγησε στους εργαζομένους πως η απόφαση για την έξωση του Φωκά από το κτίριο είναι οριστική και αμετάκλητη και πως θα διεκδικήσουν τα χρήματα που τους χρωστά επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον ηγούμενο να παραμείνει ο Φωκάς ως ενοικιαστής, ώστε να μπορέσουν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα 6 μηνών που τους χρωστά η επιχείρηση, καθώς μετά την έξωση δεν θα μπορέσουν να τα διεκδικήσουν, αφού ουσιαστικά ο Φωκάς θα έχει πτωχεύσει

Ο Ηγούμενος Δαυίδ δε δεσμεύτηκε ότι θα επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τον νέο ιδιοκτήτη, λέγοντας πως θα προσπαθήσει να βοηθήσει κάπως. Ο Ηγούμενος τόνισε πως θα γίνει πλειστηριασμός για το κτίριο και ότι ο πλειοδότης θα το αποκτήσει.

Ο Φωκάς θα μπορεί να συμμετάσχει κανονικά στον πλειστηριασμό, προκειμένου να αποκτήσει το κτίριο. Αυτό όμως φαντάζει δύσκολο, καθώς η εταιρεία δεν έχει δείξει φερεγγυότητα και δεν τηρεί τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τη Μονή. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι εργαζομένοι υπάρχουν ήδη δυο προσφορές των 130.000 ευρώ το μήνα και των 140. 000 όταν το σημερινό που δίνει ο Φωκάς είναι 85.000 ευρώ. 

Οι εργαζόμενοι κατά την έξοδό τους από την Μητρόπολη φανερά δυσαρεστημένοι δήλωσαν πως δεν μπορεί να έρχεσαι στην εκκλησία και να ζητάς ελεημοσύνη και η εκκλησία να μη σου δίνει. Εμείς ζητήσαμε να παραμείνει ο Φωκάς εργοδότης, ώστε να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας.

Τέλος, οι εργαζόμενοι υποστήριξαν πως με αυτή την απόφαση της Ι.Μ Αγίας Θεοδώρας ουσιαστικά 600 οικογένειες μένουν στο δρόμο.

πηγή:thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *