Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Πρεμιέρα το αριστούργημα του Τσάρλι Τσάπλιν «Ο Δικτάτορας» (Σαν σήμερα 15/10) - Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών

1909ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Τυπάλδος, μέλος του "Στρατιωτικού Συνδέσμου", διεφώνησε με τον αρχηγό του Συνδέσμου Νικόλαο Ζορμπά και κατέλαβε τον όρμο του Ναυστάθμου ως υποπλοίαρχος, επικεφαλής μοίρας πέντε αντιτορπιλικών. Ύστερα απο αιματηρή σύγκρουση παραδόθηκε και αμνηστεύτηκε.

1999πέθανε σε ηλικία 88 χρόνων, ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας "Athens News", Γιάννης Χορν, γιος του θεατρικού συγγραφέα Παντελή Χορν και αδελφός του ηθοποιού Δημήτρη Χορν.

1940 Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ιταλίας αποφασίζει επίθεση εναντίον της Ελλάδας.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 15/10
 

1938 Ο Αμερικανός R&B τραγουδιστής Marv Johnson (Marvin Earl Johnson 1938-1993) γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που υπέγραψε στην Tamla Motown. Το τραγούδι "Come to Me" ήταν το πρώτο single της εταιρείας. Δημοφιλή τραγούδια του: "You Got What It Takes", "I Love The Way You Love", "(You've Got To) Move Two Mountains".

1948 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Chris de Burgh (Christopher John Davison) γεννήθηκε στη Σάντα Φε της Αργεντινής. Υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την A&M Records το 1974 και άρχισε τις πρώτες σημαντικές εμφανίσεις του, παρέα με τους Supertramp για την περιοδεία τους Crime of the Century tour. Γνώρισε επιτυχία την δεκαετία του '80 με τραγούδια όπως τα "Don't Pay the Ferryman", "The Lady in Red", "A Spaceman Came Travelling" κ.α. Το 2007 έγινε ο πρώτος δυτικός καλλιτέχνης που έδωσε παράσταση στο Ιράν μετά την επανάσταση στην χώρα το 1979.


Αθλητισμός 15/10
 

1520 Ο βασιλιάς της Αγγλίας Ερρίκος VIII διατυπώνει κανόνες του μπόουλινγκ στο Whitehead
1881  Κυκλοφορεί το ”American Angler”, το πρώτο περιοδικό για ψάρεμα στην Αμερική
1887 Η Πρέστον (Preston) κερδίζει την Χάιντ  Γιουνάιτεντ (Hyde United) με 26-0 σημειώνοντας ρεκόρ στα βρετανικά γήπεδα

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ



Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών



Η Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών γιορτάζεται από το 2008, στις 15 Οκτωβρίου κάθε χρόνου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για το Πλύσιμο των Χεριών (PPPHW), που συσπειρώνει δημόσιους φορείς και γνωστές πολυεθνικές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα (Unilever, Procter&Gamble), που κατασκευάζουν προϊόντα ατομικής υγιεινής.

Στόχος των εμπνευστών της, που έχουν την υποστήριξη του ΟΗΕ, είναι η διαφώτιση και η κινητοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι, μια καθημερινή και απλή δραστηριότητα, που σώζει ζωές, κυρίως στον Τρίτο Κόσμο.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

 
Σύμφωνα με έρευνες, το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι μειώνει κατά 50% τις πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από μολυσματικές ασθένειες, που στις φτωχές χώρες του πλανήτη είναι συχνά θανατηφόρες.
 
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris/zougla

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *