Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Μαθήματα ζωής και πίστης από ηρωική σκυλίτσα!

Με αφορμή τη δεύτερη έκδοση του βιβλίου της «With a Little Faith», η συγγραφέας Jude Stringfellow φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ιστορία της, όπως τη βίωσε η ίδια ως ιδιοκτήτρια ενός θηλυκού σκυλιού που γεννήθηκε χωρίς τα μπροστινά του πόδια.






Όταν ένα κουτάβι ήρθε στον κόσμο το Δεκέμβριο του 2002, κανείς δεν φανταζόταν ότι από εκεί και πέρα ο μεγάλος αγώνας του για τη ζωή αλλά και η προσπάθειά του να καταφέρει το ακατόρθωτο -πέρα από κάθε πρόβλεψη- θα δημιουργούσε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις της… διασημότητας σε εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικές εκπομπές.



Η Jude Stringfellow βρέθηκε τότε μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα: να υιοθετήσει το «ανάπηρο» ζώο ή να το αφήσει στα χέρια των ιδιοκτητών του που είχαν πάρει την απόφαση να προχωρήσουν σε ευθανασία;



Χωρίς δεύτερη σκέψη, η Jude πήρε υπό την προστασία της το κουτάβι και αποφάσισε να το βοηθήσει όχι μόνο να ζήσει φυσιολογικά αλλά και να γίνει… παράδειγμα προς μίμηση. Αφού του έδωσε συμβολικά το όνομα «Faith» (δηλαδή «Πίστη»), ξεκίνησε έναν εξαντλητικό αγώνα προκειμένου να μάθει ο σκύλος να στηρίζεται στα δυο του πόδια.



«Αρχικά χρησιμοποιήσαμε μια σανίδα του σερφ, για να εξοικειωθεί η Faith με την κίνηση, ενώ ο άλλος σκύλος που είχα την ενθάρρυνε συνέχεια να περπατά. Της δίναμε διαρκώς λιχουδιές και προσπαθούσαμε να την παροτρύνουμε. Της δώσαμε την ελπίδα και την πίστη ότι μπορούσε να τα καταφέρει», λέει η Jude.



Έτσι κι έγινε! Έμαθε να στέκεται όρθια, να χοροπηδά γύρω-γύρω και εν τέλει να περπατά άριστα στα δυο της πόδια. Η ιστορία της έγινε πρωτοσέλιδο σε περιοδικά, αρκετές εφημερίδες έκαναν αφιερώματα στη Faith, ενώ η ίδια εμφανίστηκε αρκετές φορές σε τηλεοπτικές εκπομπές. Κι όχι, βέβαια, για να γίνει διάσημη!



Ο σκοπός της ιδιοκτήτριάς της δεν είναι άλλος από το να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης προς τον κόσμο να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα κακοποιούν και πάνω από όλα να τους δίνουν κίνητρα ζωής, ειδικά σε όσα γεννιούνται με κάποιο πρόβλημα. «Ακόμα και ένα ατελές σώμα μπορεί να έχει την τέλεια ψυχή«, λέει η ίδια.

 
ΠΗΓΗ: perierga

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *