Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Πανέμορφα λευκά ουράνια τόξα που εντυπωσιάζουν!

Το ουράνιο τόξο ομίχλης είναι ένα παρόμοιο φαινόμενο με ένα κλασικό ουράνιο τόξο, μόνο που, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, εμφανίζεται ως ένα τόξο στην ομίχλη και όχι στη βροχή. Λόγω του πολύ μικρού μεγέθους των σταγονιδίων του νερού που προκαλούν την ομίχλη (μικρότερα από 0,05 χιλιοστά), το τόξο ομίχλης έχει ασθενή χρώματα, με ένα κόκκινο στην εξωτερική ακμή και ένα γαλαζωπό στην εσωτερική άκρη του.






Στις πολλές περιπτώσεις που τα σταγονίδια είναι πολύ μικρά, τα τόξα ομίχλης φαίνονται ολόλευκα και ως εκ τούτου μερικές φορές ονομάζονται «λευκά ουράνια τόξα». Αυτή η έλλειψη του χρώματος είναι ένα χαρακτηριστικό που τα κάνει δημοφιλή στους θεατές, καθώς οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πολύχρωμα ουράνια τόξα στον ουρανό. Ωστόσο είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακό φαινόμενο.









ΠΗΓΗ: pinnokio.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *