Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Δράση "ΠΕΖΗ.ΛΑΤΟΣ": Πρωτοβουλία για την πεζοπορία και την ποδηλασία στη Σκύδρα

Η πεζοπορία και η ποδηλασία ως τρόποι σωματικής άσκησης και ευεξίας, ως διέξοδοι διαφυγής από τη ρουτίνα και το άγχος του καθημερινού βίου κι ως μέσα υγιεινής και ορθολογικής μετακίνησης στο ημιαστικό μας περιβάλλον κερδίζουν, ως στάση ζωής, ολοένα και περισσότερους συνδημότες μας. Με αφορμή, λοιπόν, τα παραπάνω ξεκινάει, με πρωτοβουλία συμπολιτών μας και την αρωγή του Δήμου Σκύδρας, κινηματική δράση με την ονομασία ΠΕΖΗ.ΛΑΤΟΣ που σκοπό έχει να φέρει σ’ επαφή συνανθρώπους μας των οποίων το ενδιαφέρον εστιάζεται στην πεζοπορία και στην ποδηλασία ερασιτεχνικής μορφής, αλλά και σε συναφείς δραστηριότητες που προάγουν κι ανθούν τους παράγοντες και τους δείκτες της ποιότητας της ζωής μας.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα ή και να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να το κάνουν τηλεφωνώντας στον αριθμό του Δημαρχείου Σκύδρας, 23813/51802, ώρες 11:00 έως 14:00 (αρμόδιος : Δημήτρης Αλεξανδρίδης).

Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρώνονται περιοδικά με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων, τη συμμετοχή σ’ εκδηλώσεις ανάλογης υφής, την κατάθεση σχετικών προτάσεων προς τα θεσμικά όργανα του Δήμου και της Πολιτείας.

Η δράση ΠΕΖΗ.ΛΑΤΟΣ θα είναι μια άτυπη (χωρίς νομική υπόσταση και χωρίς κανενός είδους φανερή ή υφέρπουσα οικονομική συνεισφορά, συναλλαγή ή ενέργεια) κοινωνική ομάδα που ωστόσο θα τη διέπουν οι αρχές της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού στο μέτρο και στην έκταση των κοινών ενδιαφερόντων. Εάν, αργότερα, προκύψει η θέληση ν’ αποκτηθεί νομική μορφή (σύλλογος) αυτό θα είναι το αποτέλεσμα συναπόφασης των μελών της ομάδας και πάντως χωρίς την αλλοίωση του αρχικού της χαρακτήρα.

Πολλοί συμπολίτες μας πεζοπορούν και ποδηλατούν.

Τους προσκαλούμε λοιπόν, να συμπράξουν ισότιμα στην υλοποίηση της περιγραφείσας δράσης με γνώμονα τα καλά και συμφέροντα όλων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *